Prin acest concurs dorim să arătăm lumii că avem oameni talentați, interesați de lumea benzii desenate, care își cunosc drepturile. Ilustrați într-un colaj de 2-6 desene, tematicile concursului și vom premia cel puțin 3 povești (storytelling) desenate, realizate prin grafism și bandă desenată.

În urmă cu 10 ani România a aderat la UE și cetățenii României au beneficiat de drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni, programe europene, prețuri mai mici, iar întreaga țară a beneficiat de fonduri europene pentru a se dezvolta, prin investiții în drumuri, agricultură, în creșterea calității vieții în orașe și pentru ca firmele sa fie mai competitive. Putem călători în Europa doar cu buletinul, putem returna un produs achiziționat on-line timp de 15 zile, avem tarife reduse la apelurile telefonice sau roaming în orice țară a Uniunii Europene.

  • Crezi că poți ilustra aceste drepturi sau poți pune în imagini alte beneficii?
  • Poți spune o poveste din benzi desenate, care să surprindă o problemă a ta sau a României și o soluție aplicată sau dorită?

Dacă reușești, echipa Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru te invită să participi la Concursul de benzi desenate și text, tip storytelling, 10ROinEU.

Înscrierea în concurs:
Te poți înscrie în concurs dacă trimiți o planșă sau o imagine lizibilă a colajului de desene pe adresa de e-mail: europedirect@adrcentru.ro. Precizează pe scurt story-ul (povestea) ilustrată în imagini și mai pune o poză a lucrării din timpul realizării lucrării.

Tematica concursului (despre ce poți desena):

– una dintre problemele identificate de cetățenii români (respectiv sănătate, securitate socială, șomaj, situația economică) și o soluție care să reflecte modul în care UE a sprijinit sau poate sprijini rezolvarea problemei; 
– aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și beneficiile obținute de România în această perioadă; 
– aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma și evoluția Uniunii Europene;
– informații cuprinse în Cartea Albă a Europei și cele 5 scenarii propuse pentru viitorul Uniunii Europene;
– alte informații sau teme europene ce ilustrează beneficiile sau soluțiile propuse pentru o mai bună comunicare sau dezvoltare a comunității.

Premii:

Premiile acordate au o valoare de aproximativ 35 de euro/persoană și se acordă pentru fiecare membru al echipei care a realizat o lucrare premiată în concurs.

Atenție: Nu se acordă valoarea în bani a premiului!

Premiile constau într-o brățară/ceas smart și un pix cu usb, după cum urmează:

  1. Pix diferite culori, cu USB incorporat, material plastic, memorie usb 8 gb.
  2. Brățară ceas Smart, cu funcții multilingvistice, Bluetooth, ecran LCD 0.61” multifuncțional (primire apeluri, monitorizare pași, funcție antilost, alarma.

 Regulament concurs

Pin It on Pinterest

Share This