EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de structura gazdă – Agenția pentru Dezvoltare Regională CENTRU – invită elevii și cetățenii din Regiunea Centru, ținând cont de frumusețea acestei toamne, la o sesiune de mișcare în aer liber. Alergarea poate fi o plăcere sau o alternativă pentru mersul cu mașina. ”Petreceți timpul în natură, încă este vreme bună și ajută la sănătatea fiecărui cetățean din Regiunea Centru și nu dăunează mediului înconjurător” este îndemnul pe care-l adresăm tuturor. Decât în casă, clasă, birou sau pe telefon, specialiștii recomandă stimularea stării de bine printr-o activitate în aer liber care aduce beneficii tuturor. Este Anul European al Tineretului, de aceea principalii participanți la activități sunt tinerii din 12 licee din Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), dar lor li se poate alătura orice cetățean care dorește să se înscrie online. Toți cei care finalizează înscrierea vor obține un kit de înscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promoționale. 

”Crosul Europei a ajuns la ediția a VIII-a și invită tinerii și toți cetățenii să facă mai mult sport, pentru a conștientiza contribuția pe care fiecare o poate aduce atât la starea sa de sănătate, cât și la protecția mediului înconjurător. Responsabilitatea de a desfășura o activitate sportivă este a fiecăruia dintre noi, pentru sine însuși, dacă ne dorim o stare bună, psihică și fizică, fie că asta înseamnă mersul pe jos 30 minute, alergatul, mersul la sală sau muncitul la întreținerea grădinii. Activitatea pe care o propunem aduce cu sine și o componentă de networking, socializare pe care o  dorim de calitate și sperăm ca acest mod de viață să inspire din ce în ce mai mulți cetățeni. Pornind de la tema principală a activității – ce se concentrează pe prioritatea europeană ”Pactul Verde European” – dorim să implicăm cetățenii, fie prin deplasarea echipei EUROPE DIRECT în școli, fie prin înscrierea cetățenilor la crosul virtual, să alerge sau să se plimbe, pentru a susține un mediu mai curat, deoarece calitatea mediului înconjurător are o influență directă asupra sănătății noastre, a tuturor”, a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Echipa EUROPE DIRECT Regiunea Centru a pregătit materiale pentru 1200 de persoane, elevii de la școli și licee și alți cetățeni din Regiunea Centru. Participanții se pot înscrie fizic sau online la evenimentul CROSUL EUROPEI 2022, ajuns la ediția a VIII-a, ce are drept scop încurajarea practicării unui stil de viață sănătos, a implicării în comunitate pentru protejarea mediului și, nu în ultimul rând, pentru a susține prioritatea europeană ”Pactul Verde European”.

Singuri sau alături de prieteni, în parcuri, zone verzi sau în spații amenajate, cetățenii sunt invitați să se bucure de sănătate și să dea un exemplu prietenilor lor. Pentru componenta clasică a Crosului echipa EUROPE DIRECT va da startul la câte 100 de elevi ai liceelor din Alba Iulia, Câmpeni, Victoria, Râșnov, Sfântu Gheorghe, Baraolt, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș, Reghin, Sibiu și Avrig.

Pentru cei care doresc să participe la Crosul Virtual înscrierea se face prin formularul: https://forms.gle/4TcC64qyCHNxBJuC9. Ulterior, fiecare trebuie să-și descarce o aplicație de fitness, iar după ce au realizat target-ul sportiv, să transmită înregistrarea activității către EUROPE DIRECT Regiunea Centru. Regulamentul acestui eveniment este disponibil pe pagina web www-europedirect-adrcentru.ro.

Alba Iulia 1.11.2022 

Modul de desfășurare al Crosului Europei 2022: Înscrierile se deschid în data de 1 noiembrie 2022. Evenimentul se va desfășura în două moduri: cros clasic sau cros virtual.

CROS CLASIC: prin participarea elevilor de la unitățile de învățământ selectate în funcție de posibilitatea desfășurării cursurilor cu prezență la școală. În cadrul acestora vor participa un număr maxim de 100 de elevi și cadre didactice per unitate de învățământ. Cei înscriși la această acțiune sportivă vor alerga cel puțin 1.000 m. Toți participanții vor primi din partea organizatorului un kit de materiale de înscriere (tricou, rucsac sport, breloc fluier) iar primii trei finaliști feminin, masculin, vor primi medalii și alte obiecte promoționale. 

CROS VIRTUAL: prin participarea liberă a cetățenilor din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate și care utilizează o aplicație de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinței.

 • Locuri disponibile: 100 la nivel regional.
 • Înscrierea și startul pot fi făcute oricând în intervalul 1 noiembrie (9:00) – 15 decembrie (23:59) 2022
 • Traseul va fi ales de fiecare participant în parte
 • Distanța minimă parcursă trebuie să fie de 2 km.
 • Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Distanțele nu se cumulează.
 • Vârsta minimă: 12 ani împliniți la data de 1 noiembrie 2022.
 • Nu sunt permise mai multe alergări per persoană înscrisă.
 • Persoanele din cadrul echipei Europe Direct Regiunea Centru nu pot participa la această activitate. 

Participarea virtuală se va realiza prin următorii pași:

 1. Înscrierea în formularul online publicat de organizator: https://forms.gle/4TcC64qyCHNxBJuC9,
 2. Deschidere aplicație fitness și alergare sau mers alert, pe distanța dorită de participant. Nu se acceptă ciclism, mersul cu trotineta, role, skateboard etc.
 3. Înregistrarea datelor de concurs: Fiecare participant va trebui să trimită informații din aplicația fitness privind distanța parcursă, data, timpul, precum și o dovadă a activității sportive. Dovada poate consta în imagine sau link-ul către un site web care conține detalii despre activitatea dvs. de alergare înregistrată, inclusiv data, ora, distanța, ritmul, etc. Trebuie să vă asigurați că dovada poate fi vizualizată de către organizator. Înregistrările manuale fără nicio dovadă de date, care nu sunt înregistrate folosind nicio aplicație mobilă sau dispozitiv GPS, nu vor fi luate în considerare.
 4. Transmiterea pachetului de informații despre activitate (sumar de alergare/pași, distanța parcursă, harta activității sportive, cel puțin 2 imagini foto ale alergătorului pe traseu sau un scurt video se face la adresa de e-mail europedirect@adrcentru.ro. Titlu e-mail – ”Înscriere Cros, … (numele persoanei)”.
 5. Pentru pasul final de înscriere se va trimite o imagine cu alergătorul înscris și cartea de identitate, ținută în așa fel încât să fie vizibile adresa, imaginea și numele titularului, informații care trebuie să coincidă cu datele participantului înscris. În cazul alergătorilor sub 14 ani, unul dintre părinți va putea realiza imaginea cu cartea de identitate, alături de copil, pentru finalizarea înscrierii. 

KIT ÎNSCRIERE ȘI PREMII:

 • Toți participanții la Crosul Europei vor primi un kit de înscriere (tricou de alergare, rucsac sport, breloc fluier).
 • Participanții la crosul virtual vor primi un materiale promoționale după finalizarea evenimentului.
 • Se acordă câte 6 seturi de premii promoționale pentru finaliștii elevi de la fiecare școală (primii 3 clasați masculin și feminin), respectiv 10 seturi pentru cetățenii cu cele mai bune rezultate obținute, raportat la timpul obținut și distanța parcursă.
 • Pentru Crosul virtual, kitul va fi livrat în termen de maxim o lună de zile de la eveniment. Acesta se va ridica de la sediile birourilor regionale din cele șase județe ale Regiunii Centru, de către participanții înscriși nominal la Cros, conform adresei menționate în formular. Adresele birourilor regionale se pot consulta în subsolul paginii web: http://www.adrcentru.ro/adr-centru-echipa/. La cerere, acestea se pot livra prin curier cu plata la livrare.

Pentru informații privind protecția datelor personale puteți consulta: http://www.adrcentru.ro/politica-confidentialitate-date/

Regulamentul Crosului Europei 2022 trebuie să fie cunoscut de toți cei ce doresc să participe, pentru a cunoaște, a-și asuma și respecta termenii și condițiile de participare. El poate fi consultat pe site-ul https://europedirect-adrcentru.ro/noiembrie-2022-luna-alergarii-crosul-europei-sanatate-si-relaxare-in-scoala-si-natura/.

Regulamentul Crosului Europei 2022

Pin It on Pinterest

Share This