Peste 60 de persoane au participat timp de două zile la evenimentul online ”Forumul Comunicatorilor” din Regiunea Centru. Pe parcursul acestei întâlniri, comunicatorii din Regiunea Centru au discutat despre beneficiile Planului Național de Redresare și Reziliență finanțat de Uniunea Europeană, oportunitățile din perioada următoare și proiectele depuse pentru dezvoltarea județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Evenimentul, organizat de către Centrul EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de structura gazdă – Agenția pentru Dezvoltare Regională CENTRU, a avut în centrul atenției mass-media care s-a implicat pe parcursul anului în promovarea informațiilor europene, dar și reprezentanții societății civile care, la rândul lor, au contribuit la diseminarea informațiilor pe teme europene. 

Acest eveniment a încheiat activitățile de informare și promovare propuse în acest an prin Europe Direct Regiunea Centru, reunind comunicatorii de informații de la nivel regional. Reprezentanții autorităților publice locale, alături de mass-media, cetățeni, influenceri și alți reprezentanți ai societății civile au participat – pe parcursul celor două zile propuse de organizatori – la discuții pe tema impactului generat de fondurile PNRR, despre fondurile nerambursabile disponibile pentru dezvoltarea resurselor umane și a mediului rural în perioada 2021-2027, precum și pentru dezvoltarea proiectelor autorităților publice sau ale mediului privat din Regiunea Centru.

Pe parcursul evenimentului am reușit să transmitem reprezentanților presei din regiune, cetățenilor și reprezentaților autorităților publice locale, că dezvoltarea Regiunii Centru este un proces continuu în care suntem angajați cu toții, atât noi și partenerii noștri din instituții omoloage, cât și beneficiarii de fonduri-primării, consilii județene, mediul privat sau ONG-urile, dar și cetățenii care reprezintă beneficiarii finali ai acestor investiții. Pe parcursul evenimentului am prezentat proiectele care sunt în curs de implementare în regiune și perspectivele de finanțare europeană din viitoarea perioadă, prin care se va genera modernizare și dezvoltare, eficiență energetică, o reducere sau eficientizare a cheltuielilor, fonduri europene care înseamnă mai multe locuri de muncă, un nivel de trai mai bun, o comunitate mai stabilă și sigură”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Prima zi de eveniment, a început cu prezentarea componentelor PNRR și a surselor de informare pentru cei interesați să acceseze aceste linii de finanțare. Prezentarea a fost completată de exemple concrete de proiecte finanțate, menționate de către reprezentanții autorităților publice locale din regiune, prezenți la eveniment. Discuțiile s-au axat apoi pe fondurile europene ce vor fi disponibile în perioada următoare pentru dezvoltarea mediului rural, prezentare susținută de către domnul Tudor Ponoran, director OJFIR Alba, fondurile 2021-2027 care vor susține dezvoltarea resurselor umane, prezentare susținută de către doamna Ionela Mihăilescu, director executiv OIRPECU Alba Iulia, precum și liniile de finanțare disponibile pentru dezvoltarea Regiunii Centură prin ADR Centru, Autoritate de Management a Programului Regiunea Centru.

În cea de-a doua zi alocată desfășurării evenimentului, cei prezenți au participat la o sesiune practică de training pe tema adaptării la situații noi, cunoașterea propriilor rutine și crearea unor mecanisme pentru gestionarea situațiilor noi cu care ne confruntăm în viața profesională și personală. Participații activi și reprezentanții mass-media au primit din partea organizatorilor câte un set de materiale reprezentative pentru regiune cu obiecte tradiționale și promoționale de birotică.

Prezentare-PR-Centru-final.pdf

Unlearning.pdf

PNRR.pdf

 Alba Iulia, 29.12.2022

Pin It on Pinterest

Share This