Un nou program de înfrățire (Twinning Programme) este pregătit să sprijine orașele să ajungă la neutralitatea climatică – unul care va face echipă orașele în funcție de provocările comune, oportunitățile și domeniile de emisii, în timp ce fac schimbările sistemice necesare pentru a ajunge la zero net. Acest apel este deschis orașelor din statele membre ale UE sau țărilor asociate Horizon 2020.

Definirea persoanelor sau categoriilor de persoane care sunt eligibile pentru a aplica: autoritățile locale sau administrațiile orașului. Poate aplica orice oraș, selectat ca unul dintre cele 100+12 orașe de misiune sau nu.

Apelul va asocia orașele selectate cu orașele pilot NetZeroCities și rămâne deschis până la 30 iunie, ora 23.59 CET.

Lucrând cu orașele pilot NetZeroCities, orașele selectate din acest program se vor lansa într-un program de învățare personalizat.

Pe parcursul a 20 de luni, orașele pilot și orașele selectate vor fi reunite pentru a face schimb și pentru a construi capacitățile celui din urmă grup, cu ajutorul sprijinului de facilitare din partea NetZeroCities.

Nu numai că orașele selectate vor învăța din activitățile inovatoare promovate de orașele-pilot, dar va avea loc și invers: un cadru de învățare între egali va asigura că ambele grupuri beneficiază de corelare.

Programul de învățare va acoperi trei module facilitate pentru a ghida conversația către impact: Noțiuni introductive, Co-creare și Capitalizare.

La sfârșitul său, călătoria comună va avea ca rezultat un Plan de replicare pentru fiecare oraș selectat în acest program, pe care îl pot implementa în propriul context local.

Mai multe detalii despre apel, inclusiv liniile directoare ale apelului și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe pagina Programului Twinning.

Pin It on Pinterest

Share This