Comisia Europeană a aprobat rambursarea a 30,14 milioane euro către România în cadrul Programului Operațional Competitivitate. Această sumă este rezultatul eforturilor continue ale țării noastre în implementarea cu succes a proiectelor finanțate din fonduri europene.

Într-o declarație recentă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a dezvăluit că pe 31 august 2023, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a transmis către Autoritatea de Certificare și Plată din cadrul Ministerului Finanțelor declarația de cheltuieli nr. 63, în valoare de 148,63 milioane lei, echivalentul a 30,14 milioane euro, pentru certificare și rambursare.

Aceste fonduri reprezintă cheltuieli eligibile efectuate în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operațional Competitivitate.

De asemenea, până în prezent, România a primit un total de 1,49 miliarde euro de la Comisia Europeană, dintr-un total de 1,63 miliarde euro transmise spre decontare pentru proiectele din acest program operațional.

Din această sumă, 245,30 milioane euro au fost transmise spre decontare numai în anul 2023, reflectând angajamentul continuu al țării noastre pentru dezvoltare și competitivitate.

Aceste rambursări subliniază importanța Programului Operațional Competitivitate în stimularea investițiilor și a dezvoltării durabile în România, contribuind la creșterea economică și la consolidarea poziției țării noastre în cadrul Uniunii Europene.

Pin It on Pinterest

Share This