Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că România va primi o rambursare semnificativă de 107,93 milioane euro din partea Comisiei Europene pentru proiectele de infrastructură de mare importanță, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Autoritatea de Management pentru POIM a transmis o declarație de cheltuieli în valoare de 532,17 milioane lei către Autoritatea de Certificare și Plată din cadrul Ministerului Finanțelor, pentru certificare și rambursare. Această sumă impresionantă reprezintă cheltuieli eligibile efectuate în cadrul programului POIM, subliniind angajamentul României pentru dezvoltarea infrastructurii sale majore.

De asemenea, la data de 31 august 2023, rata de absorbție la nivelul POIM a atins un impresionant 87,44% la nivelul cheltuielilor declarate, demonstrând eficiența gestionării fondurilor europene și a implementării proiectelor de infrastructură.

Până în prezent, pentru proiectele derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Comisia Europeană a rambursat României un total de 6,93 miliarde euro (8,41 miliarde euro cu prefinanțare), dintr-un total de 8,06 miliarde euro transmise spre decontare.

Aceste fonduri au contribuit semnificativ la dezvoltarea infrastructurii țării și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Această rambursare importantă subliniază angajamentul României în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii sale și consolidarea poziției sale în cadrul Uniunii Europene, aducând beneficii palpabile pentru cetățeni și economie.

Pin It on Pinterest

Share This