Acum realizările celor mai inspirați arhitecți, meșteri, experți în patrimoniul cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private, dar și comunități locale au șansa să fie premiate!

Watch video

Cea mai mare onoare Europeană în domeniul patrimoniului cultural, Premiile anuale European Heritage/Europa Nostra – identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural tangibil și intangibil; stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în toată Europa; crește conștientizarea publicului și aprecierea fața de patrimoniul cultural al Europei și încurajează viitoarele inițiative excelente prin puterea exemplului.

 

Premiile vor fi acordate proiectelor de restaurare și conservare, cercetărilor în domeniul inovării, dedicarea de lungă durată a profesioniștilor și voluntarilor față de patrimoniu și inițiativelor excepționale în creșterea conștientizării, formare și educație.

În 2021 vor fi premiate până la 30 de realizări remarcabile ale patrimoniului din toată Europa. Dintre aceștia, până la 4 câștigători vor primi ”Marele premiu” în valoare de 10.000 de euro. Un câștigător va primi, de asemenea, Premiul ”Alegerea Publicului” în urma unei votări online coordonată de Europa Nostra – Vocea Europeană a Societății Civile angajate în patrimoniul cultura .

În plus, două Premii speciale ”ILUCIDARE” vor fi acordate proiectelor selectate din rândul celor înscrise pentru excelență în patrimoniu de inovare și relații internaționale.

Premiile European Heritage / Europa Nostra, au fost lansate în 2002 și coordonate de Europa Nostra de atunci, fiind susținute prin programul Europa creativă a Uniunii Europene. Premiile speciale ILUCIDARE sunt susținute de programul UE de cercetare și inovare Orizont 2020.

Premiile acordate până în prezent au adus importante beneficii câștigătorilor, cum ar fi expunere (inter)naționale, a crescut numărul de vizitatori și alte finanțări.

Trimiteți aplicația dvs. și împărtășiți povestea de succes în întreaga Europă!

Intrare forme și linii directoare: www.europeanheritageawards.eu 

Data limită pentru depuneri : 1 octombrie 2020 (data expedierii)  

 

Pin It on Pinterest

Share This