Ecosistemul de inovare tradițional al orașului se deschide către noi modele de inovare care atrag cetățenii. Un număr din ce în ce mai mare de orașe acționează ca teste pentru inovare și conduc inițiative concentrate pe cetățeni pentru a găsi soluții la provocările lor sociale relevante.

Domeniul public este deosebit de provocat prin găsirea unor modalități eficiente de a asigura integrarea acestor practici în procesul obișnuit de dezvoltare urbană. Practicile de succes sunt deosebit de importante pentru a spori capacitatea orașului de a atrage noi resurse, fonduri și talente pentru a stimula creșterea inovațiilor.

Mai mult, colaborarea și consolidarea sinergiilor între ecosistemele de inovare stimulează dezvoltarea și reziliența orașelor pentru a face față provocărilor urbane. Din acest motiv, Premiile Capitalei Europene a Inovării vor recunoaște rolul orașelor ca catalizatori ai ecosistemului local de inovare și vor stimula noi activități care vizează stimularea inovației care schimbă jocul.

⏰ Termen limită pentru depunere aplicații: 15 iulie 2021
Mai multe detalii 

Pin It on Pinterest

Share This