Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) organizează joi, 3 octombrie 2019, un concurs în domeniul educației digitale (DigiEduHack) care va dura 24 de ore. Concursul se înscrie în cadrul Planului de acțiune privind educația digitală al Comisiei Europene. 

Inițiativa se axează pe viitorul educației în epoca digitală și reunește echipe din domeniile educației și inovării pe parcursul unor serii de evenimente desfășurate simultan în Europa și în afara acesteia.

Peste 50 de echipe vor avea ocazia de a identifica soluții la provocările specifice presupuse de cele trei priorități ale Planului de acțiune privind educația digitală: O mai bună utilizare a tehnologiei digitale pentru predare și învățare; Dezvoltarea competențelor digitale; Îmbunătățirea procesului educațional printr-o analiză mai eficientă a datelor.

DigiEduHack este deschis tuturor celor interesați să se înscrie ca gazde ale evenimentului: ministere, școli, universități, ONG-uri și companii implicate în educație. Participanții pot fi: elevi, studenți, profesori, cercetători, antreprenori etc.

Primele trei echipe care vor identifica cele mai bune soluții vor câștiga câte un premiu în valoare de 5.000 de euro.

Detalii cu privire la acest concurs sunt disponibile aici: https://digieduhack.com/en/about

Înscrierea se poate face până la 25 septembrie 2019, la adresa de internet: https://digieduhack.com/en/join

Pin It on Pinterest

Share This