Studenții români, din orice domeniu de studiu, sunt invitați să aplice pentru bursele unsettled. Înscrierile se fac până în data de 15 decembrie 2019, urmând ca în luna iulie 2020, un număr de 150 de bursieri să petreacă 7 zile la Festivalul Ideilor din Sighet, care se va desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. 

Într-un program extrem de complex, desfășurat pe parcursul a 7 zile, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu artiști, personalități din mediul cultural, istorici și cercetători. Se vor desfășura o serie de ateliere artistice, dezbateri, proiecții de film și sesiuni de tip bibliotecă vie cu oameni care au experimentat provocările comunismului.

Bursele sunt gândite pentru studenții la licență din orice domeniu de studiu.Studentul trebuie să dea dovadă de dorință de învățare; minte deschisă și flexibilitate în interacțiunea cu studenți din alte medii academic. Cunoașterea limbii engleze este un avantaj.

Bursele unSettled fac parte din proiectul Learning from the Past to Build the Future. Proiectul este derulat în perioada octombrie 2019 – iulie 2020 de către Freedom House Romania, în parteneriat cu Fundația Academia Civică,Geeks for Democracy, Apulum, Funky Citizens și susținut de Radio Europa Libera și rețeaua de presă locală PressHub – formată din 26 de publicații locale independente.

Pentru înscriere, accesează site-ul: https://unsettled.freedomhouse.ro/

Pin It on Pinterest

Share This