Manualul de implicare a cetățenilor vă va ghida cu privire la modul de implicare a părților interesate și a cetățenilor în cei șase pași principali ai procesului de planificare a adaptării la schimbările climatice descrise în Instrumentul de sprijin pentru adaptarea regională (RAST).

Prezintă instrumente și metode încercate și testate care vă pot ajuta să adoptați o abordare „în întregul oraș”, care nu lasă pe nimeni în urmă.

Manualul constă din patru elemente: comunicare, angajare, conectare și activare (acțiune).

Adaptarea la impactul schimbărilor climatice este o provocare complexă. Identificarea și implementarea soluțiilor eficiente pot fi facilitate prin implicarea și mobilizarea părților interesate și a cetățenilor, care au adesea valori, convingeri și percepții diverse.

Construirea unei înțelegeri comune și a asumării planurilor și acțiunilor de adaptare la climă este esențială pentru realizarea lor cu succes și susținută.

Un proces de succes pentru implicarea părților interesate și a cetățenilor ar trebui:

1. Îmbunătățiți comunicarea informațiilor legate de climă

2. Proiectați o strategie de implicare susținută

3. Oferiți oportunități pentru dialoguri deliberative și incluzive

4. Catalizați mobilizarea, implicarea și acțiunea părților interesate și a cetățenilor.

MIP4Adapt a dezvoltat un manual „do-it-yourself” (DiY) pentru autoritățile regionale și locale pentru a înțelege mai bine fiecare dintre acești pași și instrumentele și metodele asociate și pentru a ajuta la implementarea lor.

Descărcați manualul de aici!

Pin It on Pinterest

Share This