15.000 de tineri aflați la vârsta majoratului vor beneficia, în această vară, de primele călătorii gratuite prin Europa, prin intermediul programului DiscoverEU. Înscrierile vor avea loc în luna iunie, timp de 2 săptămâni. Programul are la dispoziție un buget de 12 milioane euro. 

Tinerii selectați vor putea vizita între una și patru țări din UE, într-o perioadă ce poate ajunge la maximum 30 de zile. În contextul Anului european al patrimoniului cultural 2018, programul le va permite tinerilor să călătorească pentru a descoperi bogăția continentului european, pentru a interacționa cu locuitorii țărilor vizitate, precum și pentru a afla lucruri noi despre diversitatea culturală a Europei și mai ales despre valorile și tradițiile ce o mențin unită.

Participanții trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți începând cu data de 1 iulie 2018 (respectiv să se fi născut în intervalul 2 iulie 1999 – 1 iulie 2000) şi să dețină naționalitatea unui stat membru UE. Înscrierile în program se vor desfășura online, startul perioadei de înregistrare urmând a fi anunțat în perioada următoare.

În funcție de feedback-ul primit și de fondurile disponibile, va fi organizată și o a doua rundă, în a doua jumătate a anului 2018.

Informații suplimentare vor fi publicate în perioada următoare în:

Pin It on Pinterest

Share This