Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport pentru  perioada 2014-2020

 Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pentru perioada 2014 – 2020, Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor  oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări.

Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi.

De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.

Detalii:
Date de contact naţionale: http://www.erasmusplus.ro/contact

Pagina de internet Erasmus Plus gestionată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP)
(http://www.erasmusplus.ro/erasmusplus)

Pagina de internet Erasmus Plus gestionată de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles
(http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_ro.htm )

 

Pin It on Pinterest

Share This