Căutați finanțare pentru proiectul sau programul dvs. circular? Consultați Ghidul de finanțare a orașelor circulare, care oferă sprijin municipalităților, întreprinderilor și altor actori urbani în crearea de orașe circulare, oferind informații despre finanțare și sursele de finanțare, orientări pentru înființarea de programe de finanțare și informații cu privire la potențialul și beneficiile economiei circulare într-un context urban. Veți găsi, de asemenea, studii de caz despre orașe circulare.

Ghidul de finanțare pentru orașe circulare sprijină municipalitățile, întreprinderile și alți actori urbani în crearea de orașe circulare. Ca introducere și pentru context, Ghidul descrie potențialul și beneficiile economiei circulare într-un context urban.

Obiectivul principal al ghidului este de a 1) furniza informații despre finanțarea și sursele de finanțare care sunt disponibile pentru inițiative și proiecte circulare și 2) furnizarea de orientări pentru înființarea de programe de finanțare pentru a sprijini tranziția către o economie circulară.

În timp ce numele ghidului include finanțare, adică tipuri de granturi și subvenții de sprijin financiar, ghidul în sine acoperă, de asemenea, diferite tipuri și surse de finanțare, cum ar fi datoria, capitalul propriu și garanțiile.

Ghidul a fost inițiat ca una dintre acțiunile din cadrul Parteneriatului pentru Agenda Urbană pentru Economie Circulară pictogramă link extern. Ghidul a fost elaborat de furnizori externi de servicii și de experții BEI mobilizați și finanțați de Centrul european de consultanță pentru investiții pictograma linkului extern.

Orașele și instituțiile care participă la acest parteneriat au identificat necesitatea unei diseminare mai largă și mai eficientă a cunoștințelor privind finanțarea tranziției circulare într-un context urban. În timp ce orașele din Europa experimentează de ceva timp proiecte circulare inovatoare, extinderea și implementarea la scară largă au fost limitate. Dificultatea de a accesa finanțare este considerată a fi unul dintre motivele acestui progres circular lent în orașe.

Scopul Ghidului este, prin urmare, de a face schimb de cunoștințe, bune practici și informații despre soluțiile circulare și despre modalitățile de finanțare a pregătirii și implementării unor astfel de soluții. Conținutul Ghidului este pregătit în urma unei revizuiri ample a literaturii existente și a altor resurse pe această temă. Deoarece corpul de cunoștințe crește rapid, apreciem primirea de sugestii pentru actualizări.

Pentru mai multe detalii:

Circular City Funding Guide

Pin It on Pinterest

Share This