În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul următor. De asemenea, expune soluțiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană și idei pentru conturarea viitorului UE.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își va susține discursul pe 16 septembrie 2020, la ora 9:00 CEST (10:00 ora României). Discursul va fi urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European. Discursul privind starea Uniunii, susținut miercuri poate fi deja consultat în limba engleză la următorul link:

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/von-der-leyen-commission-one-year-on_en.pdf

  

PROGRAM

 

15 septembrie 2020 – Împreună pentru o Europă mai bună

În 15 septembrie, în ziua care precedă dezbaterea referitoare la starea Uniunii Europene, mai mulți actori-cheie din cadrul Parlamentului European vor discuta prioritățile Uniunii Europene.

 

16 septembrie 2020 – Starea Uniunii Europene

În 16 septembrie 2020, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta Starea Uniunii Europene. Ulterior, deputații europeni vor dezbate principalele provocări pentru anul ce vine. Printre subiecte se vor număra consecințele pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice și digitalizarea societății europene.

 

Pentru a urmări live cele două evenimente, vă invităm să accesați următorul link:

https://www.europarl.europa.eu/soteu/ro/live-streaming/

Pin It on Pinterest

Share This