Tranziția către o economie circulară este esențială pentru atingerea durabilității și reducerea presiunii asupra resurselor naturale. Orașele și regiunile pot juca un rol crucial în acest efort prin închiderea circuitelor materiale și reducerea la minimum a utilizării resurselor și a generării de deșeuri. Cu toate acestea, găsirea unei finanțări adecvate pentru implementarea proiectelor de economie circulară rămâne o provocare semnificativă.

ICLEI Europe a colaborat cu consultanțe, organizații de cercetare și instituții de finanțare pentru a ajuta orașele și regiunile europene să își asigure resursele financiare de care au nevoie pentru a deveni mai circulare. Autoritățile și asociațiile locale și regionale, utilitățile și organizațiile de gestionare a deșeurilor pot aplica până la sfârșitul lunii iunie 2023 pentru a primi asistență pentru dezvoltarea proiectelor și pentru a-și crește șansele de a atrage investiții.

Sub steagul proiectului finanțat de UE DEFINITE-CCRI, ICLEI Europe, Circle Economy, BwB, orașul Gent și NTUA vor oferi consultanță personalizată gratuită celor mai promițătoare idei de economie circulară pentru a le face mai atractive pentru investitori și pentru a accelera tranziția către o societate mai durabilă.

Serviciile oferite includ optimizarea modelului circular, dezvoltarea unui plan de afaceri și a unei strategii de strângere de fonduri, precum și sprijin în procesul de due diligence.

În plus, beneficiarii vor avea șansa de a-și prezenta proiectele investitorilor și de a participa la evenimente de schimb de cunoștințe.

DEFINITE-CCRI face parte din Inițiativa Circular Cities and Regions (CCRI), lansată de Uniunea Europeană în sprijinul European Green Deal, Planul de Acțiune pentru Economia Circulară și strategia de bioeconomie.

Aplicați acum pentru a obține asistență gratuită pentru dezvoltarea proiectelor. Află mai multe aici.

Pin It on Pinterest

Share This