Proiectul BiodiverCities se angajează direct cu cetățenii pentru a crea împreună orașe durabile pentru viitor și pentru a spori biodiversitatea în zonele urbane.

Proiectul a publicat recent o colecție de studii de caz: povești din orașe de diferite dimensiuni, cu disponibilitate variabilă de spații verzi și cu niveluri contrastante de participare publică pentru a implica cetățenii în proiectarea politicilor publice.

Descărcați Atlasul de aici!

Atlasul prezintă studii de caz din proiectul BiodiverCities și câteva reflecții cu privire la modul de implicare semnificativă a cetățenilor în realizarea unor orașe mai viabile. Acest Atlas este o colecție de povești.

Povești despre orașe mari, mici și mijlocii, cu multe sau puține spații verzi, cu o cultură mai puternică sau mai slabă a participării publice, care implică cetățenii în proiectarea politicilor publice.

Acestea sunt povești de angajament civic și politic – să faci mai bine, uneori să faci diferit, dar mai ales să faci împreună.

Nu veți găsi povești grandioase care povestesc succese transformatoare.

Veți găsi povești despre experimente civice, politice și de cercetare, însoțite de reflecții critice.

Există zece povești, deoarece zece sunt orașele care au participat la proiectul BiodiverCities: Palermo, Valongo, Maribor, Leiden, Lisabona, Vilnius, Varese, Novi Sad și Palma.

Pin It on Pinterest

Share This