Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la înființarea Biroului European de Statistică, Eurostat. Statisticile regionale au reprezentat o parte esențială a acoperirii Eurostat de peste 50 de ani. Ediția din 2023 a Anuarului regional Eurostat onorează acest lucru prezentând o gamă largă de statistici regionale care au crescut în ceea ce privește subiectele și numărul de țări acoperite.

Numai cifrele naționale nu pot dezvălui imaginea complexă a ceea ce se întâmplă la un nivel mai detaliat în cadrul UE. Locațiile, dimensiunile, demografia și mediile sociale și economice diferite fac fiecare regiune din UE specială. Anuarul regional Eurostat, Atlasul Statistic, precum și Regiunile din Europa – ediția interactivă prezintă exact acest lucru, date mai profunde și mai concentrate asupra regiunilor UE.

Această ediție se concentrează pe Anul european al competențelor, conceput pentru a sprijini indivizii să obțină competențele potrivite pentru locuri de muncă de calitate, ajutând în același timp întreprinderile să rezolve deficitul de competențe. Capitolele extinse despre educație și piața muncii evaluează modul în care se descurcă diferitele regiuni.

Toate hărțile afișate în anuar sunt, de asemenea, disponibile în Atlasul Statistic ca hărți interactive, ceea ce facilitează verificarea datelor din toate regiunile, chiar și din cele mai mici: puteți vizita instrumentul de vizualizare a hărților actualizat și puteți mări regiunea dvs. pentru a vedea detaliile. .

Ediția interactivă Regiunile în Europa – 2023 oferă o mare varietate de vizualizări dinamice cu texte scurte și obiective, care vă permit să înțelegeți mai profund situația socială, economică și de mediu din regiunile UE. Perfect pentru utilizarea în clasă, precum și pentru studiu acasă.

Pentru mai multe detalii apăsați pe acest link: https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/w/wdn-20230927-1

Pin It on Pinterest

Share This