În perioada 26 – 29 septembrie 2022 se desfășoară cea mai mare conferință dedicată energiei regenerabile și eficienței energetice din Europa. Conferința de politici a Săptămânii Europene a Energiei Durabile găzduiește o serie de sesiuni organizate de Comisia Europeană și de părțile interesate active în domeniul energiei durabile pentru a prezenta și dezbate noile dezvoltări politice, bune practici și idei noi în sprijinul tranziției Uniunii Europene către o energie regenerabilă, eficientă din punct de vedere energetic, neutră din punct de vedere climatic și rezistentă.Ediția din acest an va fi organizată ca un eveniment hibrid, în format fizic și online. Dacă situația sanitară o va permite, toate sesiunile de politici vor fi organizate la fața locului, la locul EUSEW 2022 din Bruxelles.

Deoarece 2022 este Anul European al Tineretului, EUSEW încurajează participarea tinerilor la conversațiile despre politica energetică și încearcă să se inspire din acțiunile, viziunile și perspectivele tinerilor pentru a consolida și mai mult tranziția energetică europeană. Părțile interesate sunt invitate să organizeze o sesiune care să implice organizații de tineret și/sau să abordeze subiecte relevante pentru un public tânăr care aleg Youth Policy Labs în formularul de cerere.

Laboratoarele de politici pentru tineret sunt ateliere concepute pentru a implica tinerii în conversațiile politice despre viitorul energetic al Europei și pentru a-i implica în procesul de ideație axat pe oferirea de soluții la provocările legate de tranziția energetică. Laboratoarele vor facilita conexiunile dintre diferitele părți interesate, tineri și non-tineri, și vor crea valoare pentru ambii.

Formatul sesiunii este la latitudinea aplicanților (prezentare, workshop etc.); este încurajată o abordare creativă. Totuși, ar putea avea loc și o discuție de grup mai „clasică” (pentru sesiunile de 90 de minute, ar trebui să existe maximum șase vorbitori inclusiv moderatorul și pentru sesiunile de 60 de minute, maximum patru vorbitori inclusiv moderatorul). Toate sesiunile trebuie să respecte principiile echilibrului de gen, pluralității de opinii și interactivitate.

Solicitanții de succes vor fi sprijiniți de organizarea evenimentului și echipele tehnice (de exemplu, pentru înregistrare, logistică, servicii de web-streaming, traininguri, promovare generală etc.). Cu toate acestea, toți organizatorii sesiunii sunt responsabili pentru organizarea sesiunii lor și se așteaptă să contribuie la promovarea acesteia (un set de instrumente de comunicare pentru promovare va fi furnizat tuturor candidaților câștigători). Solicitanții trebuie să respecte orientările furnizate de echipa de organizare a Săptămânii Europene a Energiei Durabile.

Comitetul de selecție își rezervă dreptul de a grupa aplicațiile, de a propune unirea ideilor de sesiuni sau de a invita organizatorii de sesiuni pentru a fi prezentați în programul extins EUSEW. Organizatorii sesiunii vor avea la dispoziție până la cinci zile lucrătoare pentru a accepta această propunere sau detaliile participării lor comune.

Programul extins EUSEW cuprinde sesiuni care au loc virtual sau fizic în săptămâna 19 – 23 septembrie 2022 înainte de Conferința de politici a Săptămânii europene a energiei durabile.

Organizarea logistică a evenimentului este responsabilitatea organizatorului sesiunii; cu toate acestea, sesiunile din programul extins EUSEW vor beneficia, de asemenea, de vizibilitate pe site-ul web EUSEW, iar un set de instrumente de comunicare va fi partajat cu organizatorii pentru a-și promova sesiunile. Toate sesiunile vor fi promovate în buletinele informative EUSEW care conduc la programul principal.

Solicitanții pot indica în formularul de cerere dacă ar dori să fie luați în considerare pentru programul extins EUSEW în cazul în care nu sunt selectați pentru programul Conferința de politici.

Mai multe detalii: https://eusew.eu/guidelines-sessions

Pin It on Pinterest

Share This