Viitorul este al nostru, trebuie și putem să contribuim la definirea lui!  Fă-ți auzită vocea! pe platforma aveți prilejul de a spune în ce fel de Europă vreți să trăiți, pentru a ne modela viitorul.  Cu acest slogan, Europe Direct Regiunea Centru prezintă platforma europeană https://futureu.europa.eu/ pe care cetățenii pot contribui la viitorul Europei și al nostru, prin idei, opinii, evenimente. 

Platforma va colecta opinii transmise până în primăvara anului 2022. Platforma se va prezenta în cadrul conferințelor  județene pentru discuții privind definitivarea versiunii finale a POR 2021-2027, la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, unde se vor mai prezenta și oportunitățile de finanțare europene și pregătirea noilor cereri de finanțare!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, structura gazdă a Europe Direct Regiunea Centru va gestiona managementul POR Centru 2021-2027, prin care va continua procesul de dezvoltare regională, concretizat prin proiecte a căror valoare totală depășește peste 3 miliarde euro, din 2007 până în prezent, în toate cele 6 județe din regiune. În această perioadă se definitivează versiunea finală a POR Centru 2021-2027, iar pentru a avea un program adaptat nevoilor locale de finanțare ADR Centru a lansat o suită de consultări publice a grupurilor țintă și cetățenilor, atât prin sondaje online, cât și prin evenimente care se vor desfășura fizic.

Astfel, ADR Centru va organiza câte o Conferință Regională, personalizată la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, conform graficului de mai jos, prin care vor fi subliniate lecțiile învățate din perioadele anterioare de finanțare, se va prezenta cadrul financiar de gestionare a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, iar cu reprezentanții din mediul public și privat se va discuta despre viitoarele proiecte și sursele de finanțare disponibile. Scopul acestei suite de întâlniri îl reprezintă o mai bună informare a potențialilor solicitanți de finanțare nerambursabilă, pentru a se pregăti mai eficient pentru noul Program Operațional Regional Centru 2021-2027.

Conferințele organizate la nivelul Regiunii Centru sunt propuse astfel:

Nr. crt.LocalitateDată/oră evenimentLocație propusă/estimatăJudeț
1Brașov6 octombrie 2021, ora 12Centrul de Afaceri CATTIA BrașovBrașov
2MOACSA/ Covasna7 octombrie 2021, ora 12Conacul Benke / MOACSACovasna
3Târgu Mureș11 octombrie 2021, ora 12Sala Mare a Consiliului Județean MureșMureș
4Lancrăm/Sebeș14 octombrie 2021, ora 11Sala de conferințe Hotel AllegriaAlba
5.Miercurea Ciuc18 octombrie 2021, ora 10Sala Mare de conferințe a Consiliului Județean HarghitaHarghita
6.Lupeni / Odorheiu Secuiesc18 octombrie 2021, ora  14/14.30Sala Mare a Căminului CulturalHarghita
7.Gheorgheni19 octombrie 2021, ora 11Sală Primărie/Casă de CulturăHarghita
8.Sibiu20 octombrie 2021, ora 11Sala Mare a Consiliului Județean SibiuSibiu

Având în vedere că la nivelul Regiunii Centru sunt în derulare peste 700 de proiecte, pe aproape toate axele POR 2014-2020, ADR Centru a invitat reprezentanții autorităților administrației publice locale, ai ONG și ai principalilor parteneri regionali, alături de beneficiarii de proiecte și mass media, pentru a discuta despre procesul de implementare a programului REGIO 2014-2020 și despre pregătirea viitoarei perioade de finanțare. Temele abordate vor viza: rezultatele implementării programelor operaționale în perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea Regiunii Centru, analiza stadiului implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Centru, modul în care beneficiarii au parcurs drumul de la proiect la investiții dedicate cetățenilor, problemele întâmpinate în realizarea concretă a activităților stabilite și soluțiile propuse pentru derularea proiectelor.

Vă invităm să participați la aceste evenimente, care vor fi preluate și pe platforma webex și vor fi difuzate în social media.

Prezentarea ”Viitorul Europei” poate fi accesată AICI

Pin It on Pinterest

Share This