Comisia Europeană a anunțat lansarea unei noi inițiative pilot, Pactul Companiilor (Covenant of Companies), care are ca scop sprijinirea companiilor europene în călătoria lor către decarbonizare. Această inițiativă oferă companiilor cunoștințe și suport gratuit pentru a se pregăti pentru un viitor sustenabil și cu emisii zero. Pactul Companiilor vine în întâmpinarea nevoii de a accelera tranziția către o economie verde și de a încuraja angajamentul companiilor față de sustenabilitate.

Prin intermediul Pactului Companiilor, companiile vor beneficia de îndrumări practice și asistență tehnică pas cu pas pentru a implementa măsuri de decarbonizare. Aceasta include sfaturi privind costurile de economisire a energiei, care vor ajuta companiile să identifice soluții eficiente din punct de vedere energetic și să reducă cheltuielile. De asemenea, Pactul Companiilor oferă sprijin în măsurarea amprentei de carbon a companiilor, permițându-le să înțeleagă impactul lor asupra mediului și să identifice oportunități de îmbunătățire.

Un aspect important al Pactului Companiilor este crearea unei comunități de afaceri conștiente de mediu din întreaga Uniune Europeană. Prin intermediul acestei inițiative, companiile pot să se angajeze și să colaboreze pentru a-și împărtăși bune practici și soluții inovatoare în domeniul sustenabilității. Indiferent de dimensiunea sau sectorul în care activează, companiile sunt încurajate să se alăture acestui pact și să se angajeze în tranziția către o economie cu emisii reduse.

Pentru a vă alătura Pactului Companiilor și pentru a vă implica compania în această inițiativă, puteți accesa site-ul Covenant of Companies, unde veți găsi mai multe informații despre cum să vă angajați și să beneficiați de sprijinul oferit. Prin intermediul acestui pact, afacerile pot contribui nu numai la protejarea mediului înconjurător, ci și la crearea unei economii mai durabile și mai rezistente.

Decarbonizarea și adoptarea unui model de afaceri sustenabil sunt esențiale pentru viitorul nostru comun. Pactul Companiilor reprezintă o oportunitate valoroasă pentru companii de a primi sprijin și îndrumare în acest proces și, în același timp, de a se conecta cu alte companii și de a învăța unii de la alții. Într-o perioadă în care responsabilitatea față de mediu și sustenabilitatea sunt priorități majore, Pactul Companiilor oferă un cadru solid pentru a transforma angajamentele în acțiuni concrete și pentru a crea un impact pozitiv asupra mediului și societății.

Nu ratați oportunitatea de a vă implica și de a deveni parte a mișcării de afaceri pentru o lume mai sustenabilă. Accesați site-ul Covenant of Companies pentru a afla mai multe despre acest pact și pentru a vă alătura comunității de companii europene angajate în decarbonizare și sustenabilitate.

Împreună, putem construi un viitor mai verde și mai sustenabil pentru toți.

Pin It on Pinterest

Share This