Cea de-a opta ediție a Săptămânii europene a tineretului a debutat luni, 1 mai, și propune tuturor tinerilor din Europa o gamă largă de evenimente și activități, organizate în toate cele 33 de țări participante la programul Erasmus+ și desfășurate de-a lungul întregii săptămâni.

Cu sloganul „Alege-i forma, ia-l cu tine, transformă-l în tine însuți!” (Shape it, move it, be it), campania Comisiei Europene încurajează tinerii să se implice în discuțiile privind viitorul politicii UE din domeniul tineretului, să călătorească și să se mute în străinătate prin intermediul programului Erasmus+ sau să facă parte din noul Corp european de solidaritate, care oferă oportunități tinerilor de a-și exprima solidaritatea cu cei care au cea mai mare nevoie.

Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a participat la evenimentul de lansare oficială a Săptămânii europene a tineretului – Conferința europeană privind viitoarea strategie a UE pentru tineret – care a avut loc miercuri, 3 mai, la Bruxelles. Cu acest prilej, el a declarat: “Din moment ce cooperarea noastră actuală cu statele membre, privind elaborarea politicii pentru tineret, se va încheia în 2018, trebuie să ne gândim la viitor. Vrem să auzim opiniile tuturor celor implicați în afacerile UE din domeniul tineretului, astfel încât să putem asigura un nivel de cooperare în acest domeniu, care să funcționeze și care să poată oferi tinerilor posibilitatea de a-și găsi locul în societate și de a construi viitorul Europei. Aștept cu nerăbdare să schimbăm idei despre viitoarea noastră strategie pentru acest domeniu în timpul Săptămânii tineretului, dar și în restul anului.”

Pe parcursul acestei săptămâni, atenția va fi îndreptată către poveștile de inspirație ale factorilor de schimbare și către proiectele lor elaborate în cadrul programului Erasmus +, ce încurajează participarea a și mai multor tineri în astfel de acțiuni.

La începutul lunii aprilie, peste 28.000 de tineri se înscriseseră în Corpul european de solidaritate și primii participanți și-au început deja misiunile. O propunere juridică de bază, dedicată consolidării și formării ulterioare a acestei noi inițiative, este programată spre adoptare în 24 mai.

Pagina de internet dedicată Săptămânii europene a tineretului

sursa: https://ec.europa.eu/romania/news

Pin It on Pinterest

Share This