Programul Comerț va fi lansat în 6 iulie. Ulterior vor fi demarate procedurile în vederea lansării altor cinci programe de finanțare.

 

Reprezentanții Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism au anunțat că aplicația de înscriere online pentru Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare START va fi deschisa pe 22 iunie, ora 10.00 și va fi activă până pe 1 iulie 2015, orele 20.00.

Prin program, beneficiarii eligibili primesc maxim 120.000 lei/beneficiar. Contribuţie proprie este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015 este de 20.000.000 lei.

Beneficiarii sunt societăţile (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) care au cel mult 2 ani de la înregistrare la Registrul Comerţului la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri și codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul programului ( anexa nr. 13) şi autorizat a fi desfășurat la momentul decontului.

 

Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă va fi lansat în 6 iulie

Programul urmăreşte întărirea capacităţii operatorilor economici de promovare a produselor şi serviciilor de piaţă și dezvoltarea şi modernizarea activităţii comercianţilor şi prestatorilor de servicii de piaţă.

Beneficiarii de ajutor de minimis în cadrul programului sunt întreprinderile mici şi mijlocii și societăţile cooperative, care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, activităţi prevăzute în anexa nr. 1 la procedură.

Prin program, beneficiarii eligibili primesc maxim valorile specificate în anexa nr. 2 la procedură. Valoarea maximă a sprijinului nu poate depăşi suma de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar. Contribuţie proprie este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015 este de 30.000.000 lei.

 

Puteți de asemenea să consultați procedurile actualizate pentru alte cinci programe ce se vor lansa în această vară:

  • Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri
  • Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager
  • Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului
  • Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri
  • Programul de implementare a Programului UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii

 

Alocații financiare nerambursabile pentru fiecare program în parte:

Program START – maxim 120.000 lei/beneficiar 90%, 10% aport propriu
Program Comerț și servicii – 135.000 lei /beneficiar 90%, 10% aport propriu
Program SRLD – maxim de 44.821 lei/beneficiar 50%, 50% aport propriu
Program pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii – 50.000 lei /beneficiar 90%, 10% aport propriu

 

Puteți să consultați procedurile menționate și anexele lor la adresa de internet:
http://www.aippimm.ro/categorie/programe/proiecte-proceduri-12mai2015/ 

Pentru detalii punctuale privind aceste proceduri puteți adresa întrebări Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, la tel. 021 335 26 32.

 

Pin It on Pinterest

Share This