CENTRELE EUROPE DIRECT AU DEMONSTRAT CĂ NUMAI EDUCAȚIA OFERĂ ȘANSE!

În fiecare an, data de 5 octombrie este dedicată educației. Acum, când suntem conștienți de viitorul nostru și de rolul european al României, este clar că educația de calitate reprezintă cheia reușitei în viață.

Multă lume spune că prin educație și cultură se definește viitorul unei națiuni. Educația este pilonul principal pe care se bazează întreaga construcție europeană, de aceea Reprezentanța Comisiei Europene la București și-a propus ca Ziua Mondială a Educației să constituie în acest an și Ziua Centrelor Europe Direct, celebrat prin suite de evenimente dedicate tinerilor și dascălilor, organizate la nivelul întregii Rețele Naționale a Centrelor de Informare Europe Direct.

Deoarece rolul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru la nivelul întregii rețele este dat de anvergura regională a structurii sale gazdă, ADR Centru, în regiunea noastră s-au organizat azi, 5 octombrie, o serie de evenimente care au reflectat importanța cunoașterii și beneficiile educației, valorificate prin cultură. Concret, pe ritmuri muzicale, prin culoare și artă dramatică, elevii și profesorii îndrumători de la Liceele de Artă din municipiile Alba Iulia, Târgu Mureș și Sibiu, au atras atenția, într-un fel unic, asupra creșterii calității în edu-cație pentru a întări legătura dintre oameni și pentru a-i aduce aproape de frumos, de învățământ, de cunoaștere.

Peste 500 de elevi au participat la evenimentele realizate de Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, susținute în locații care au oferit publicului posibilitatea de a vedea un alt gen de ”lecții deschise”, fiind astfel deschisă o poartă culturală către învățământul de calitate. Acolo unde tinerii se bucură de atenție, de audiență, de prezența părinților, a colegilor și a concetățenilor, acolo se poate face și școală. În această zi de miercuri Liceele de Artă din Sibiu și Târgu Mureș, dar și Alba Mall, au răsunat de acorduri muzicale și arta a cucerit cetățenii ce au participat alături de noi, de dascăli și de elevi la aceste evenimente.

”Este pentru prima dată când ADR Centru organizează un astfel de eveniment triplu, concomitent în trei locații, din trei județe diferite. Dar, cu siguranță, nu este ultimul, deoarece am văzut bucuria din ochii copiilor, am văzut mulțumirea din ochii dascălilor, am văzut încredere în ochii părinților. De la ora 10, până la ora 14, grupurile de elevi din cele trei licee din regiunea noastră au încercat să ne arate tuturor ceea ce au dobândit pe parcursul anilor de studiu, cum educația ne diferențiază și ne dă o șansă în plus, ne ajută să ne dezvoltăm, să ne facem prieteni și să cucerim lumea din jurul nostru. Știm că tineretul reprezintă șansa pe care o are România și Regi-unea Centru și știm că noi trebuie să valorificăm fiecare oportunitate pentru a conștientiza rolul pe care îl are educația în dezvoltarea societății, în general. Pe de o parte, activitatea noastră implică susținerea potențialilor beneficiari de fonduri europene, pentru a investi în sectoarele care aduc creștere economică și investiții, inclusiv în infrastructura educațională, dar pe de altă parte ne concentrăm atenția și pe creșterea coeziunii interne a societății, prin faptul că încercăm să aducem Europa cât mai aproape de cetățenii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe lângă bucuria oferită de momentele artistice, cetățenii prezenți au primit numeroase materiale informative și obiecte promoționale din partea CIED Regiunea Centru. Evenimentele desfășurate sub denumirea ”Educația oferă șanse – Ziua Centrelor Europe Direct” au fost marcate prin diverse activități la nivelul întregii țări de toate Centrele Europe Direct din România, iar pentru organizarea acestor evenimente, Centrul de Informare Europe Direct ADR Centru a beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene și al liceelor din fiecare municipiu, precum și de colaborarea Alba Mall.

Alba Iulia, 05.10.2016

[widgetkit id=”129″ name=”Ziua Educatiei”]

Pin It on Pinterest

Share This