ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI – ZIUA CENTRELOR EUROPE DIRECT

În data de 5 octombrie sărbătorim în fiecare an, la nivel mondial, Ziua Educației.

Din dorința de a sublinia că, pentru fiecare dintre noi, o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru va organiza în trei județe din Regiunea Centru, o serie de evenimente care să reflecte necesitatea cunoașterii și beneficiile educației. Prin muzică, culoare și artă, elevii și profesorii îndrumători de la Liceele de Artă din municipiile Târgu Mureș, Alba Iulia și Sibiu, vor susține o serie de concerte de cameră, momente de actorie și vor executa picturi și desene, care vor atrage atenția asupra importanței unei educații de calitate și legătura artei cu oamenii.

Evenimentele realizate prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, vor fi susți-nute în locații care oferă publicului posibilitatea de a vedea un alt gen de ”lecție deschisă” și o poartă culturală către învățământul de calitate, în spații unde tinerii se pot bucura de audiență, de prezența părinților, a colegilor și a concetățenilor. Vă așteptăm astfel, miercuri 5 octombrie 2016, când vor răsuna acorduri muzicale și arta va cuceri cetățenii ce vor participa alături de noi la sediile Liceelor de Artă din municipiul Sibiu (începând cu ora 10.30) și din municipiul Târgu Mureș (începând cu ora 12.00) și în incinta Alba Mall din municipiul Alba Iulia (începând cu ora 11.00).

Timp de două ore, grupurile de elevi din cele trei licee vor încerca să ne arate tuturor ceea ce au învățat și dobândit pe parcursul anilor de școală, cum educația ne diferențiază și ne dă o șansă în plus, ne ajută să ne dezvoltăm, să ne facem prieteni și să cucerim lumea din jurul nostru. Pe lângă bucuria oferită de momentele artistice, cetățenii prezenți vor primi materiale informative și promoționale din partea organizatorilor.

Vă invităm pe această cale și vă așteptăm să fiți alături de noi la miniconcerte de cameră, reprezentanții teatrale și ateliere interactive, de artă plastică și desen. Evenimentele ce se desfășoară sub denumirea ”Educația oferă șanse – Ziua Centrelor Europe Direct” sunt marcate prin diverse activități la nivelul întregii țări de toate Centrele Europe Direct din România, fiind susținute de Reprezentanța Comisiei Europene din România. Pentru organizarea acestor evenimente, Centrul de Informare Europe Direct ADR Centru a beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, al liceelor din fiecare municipiu, precum și de colaborarea Alba Mall.

Alba Iulia, 03.10.2016

Prin intermediul Centrului Europe Direct cetatenii din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, vor fi informati si pe parcursul urmatorilor ani asupra oportunitatilor de finantare, a drepturilor pe care le au daca vor sa munceasca, sa calatoreasca sau sa studieze in alte state membre si asupra activitatilor institutiilor Uniunii Europene. Reprezentantii Centrului pot fi contactati la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Pin It on Pinterest

Share This