Regiunea Centru – județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu – este un tărâm de poveste, un muzeu spectaculos în aer liber care oferă aer sănătos, peisaje uimitoare, locuri care nu au fost atinse de civilizație, călătorii în trecut. Mai mult, Regiunea Centru găzduiește cel mai mare număr de stațiuni cu ape minerale având proprietăți terapeutice. Multe dintre aceste locuri au fost recent restaurate sau reabilitate prin fonduri europene, astfel încât serviciile s-au îmbunătățit și diversificat.

Pentru a afla unde poți merge în Regiune să te relaxezi, să te tratezi sau să fii uimit, ai la dispoziție o hartă cu toate aceste obiective, ce conține informații detaliate, în limba română și limba engleză, despre obiectivele reprezentate pe hartă. Harta realizată de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru în 2015 este disponibilă gratuit la adresa de internet:
http://europedirect-adrcentru.ro/images/pdf/harta1.pdf  

Aici, in Regiunea Centru, românii, sașii și maghiarii, dar și alte naționalități conviețuiesc de mii de ani. Unu dintre domeniile care reflectă diversitatea etnică și valoarea inestimabilă a tradițiilor culturale din Regiunea Centru este cel gastronomic. Redescoperă rețetele tradiționale, transmise din generație în generație, reunite în cartea de bucate publicată de Centru în decembrie 2015. Încearcă-le! Sunt foarte gustoase. Cartea de rețete tradiționale din Regiunea Centru, realizată în limba română și limba engleză, poate fi descărcată gratuit la adresa:
http://europedirect-adrcentru.ro/images/pdf/retete.pdf

Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, înființat în urmă cu trei ani la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, are deja o tradiție în promovarea Regiunii Centru din punct de vedere turistic și cultural. Centrul a organizat, pe lângă evenimentele obișnuite de informare pe teme europene, mai multe concursuri interesante având ca temă obiceiurile culinare sau obiectivele turistice din Regiune.

În cursul anului 2015, concursul având ca temă tradițiile și obiceiurile a antrenat numeroase persoane care s-au întrecut în a prezenta obiceiuri și rețete din zona în care locuiesc. O parte din rețete au fost incluse în cartea de bucate publicată de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru în luna decembrie 2015. Găsești toate tradițiile și rețetele înscrise în concurs la adresa de internet: http://europedirect-adrcentru.ro//concurs-obieciuri-si-traditii

De asemenea, Centrul a organizat în 2014 un concurs de fotografie având ca temă reprezentările obiectivelor turistice din Regiune. Numeroase fotografii au fost înscrise în concurs. Acestea au fost publicate pe pagina de Facebook a Centrului pentru a-i inspira în călătoriile lor pe cei care ne urmăresc pe Facebook. Autorii celor mai apreciate fotografii au fost recompensați cu premii generoase. Fotografiile înscrise în concurs sunt disponibile pe Facebook la adresa:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.271252476384529.1073741853.146911762151935&type=3  

Și pentru 2016 te așteaptă un concurs interesat! Este vorba de un concurs de fotografie, derulat prin intermediul paginii de Facebook a Centrului. Fotografiile vor reflecta modul în care s-a îmbunătățit infrastructura rutieră, agroturismul, infrastructura socială, urbană, de turism, de fapt viața locuitorilor, cu ajutor fondurilor europene. Concret participanții vor înscrie două imagini, înainte și după realizarea investițiilor. Concursul va fi lansat în primăvara acestui an. Pregătește-ți fotografiile până atunci!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This