Proiectele finanțate de UE și consorțiile lor pot beneficia în continuare de servicii gratuite de mentorat prin intermediul programului Horizon Standardisation Booster. Termenul limită pentru depunerea cererilor a fost prelungit până la 31 decembrie 2024, oferindu-vă astfel mai mult timp pentru a profita de această oportunitate valoroasă.

Cum obții asistență gratuită în domeniul standardizării?

Procesul de aplicare pentru serviciile Booster este rapid și ușor, fiind disponibil pentru orice proiect UE în curs de desfășurare sau finalizat. Cererile sunt acceptate în ordinea primirii și procesate rapid. Tot sprijinul este gratuit pentru proiecte, experții fiind plătiți direct de programul Booster.

Ce tip de asistență oferă programul?

În ultimii doi ani, experți în standardizare din diferite domenii de cercetare au oferit îndrumări strategice și practice proiectelor prin intermediul serviciilor Booster.

Acestea includ:

  • Întâlniri
  • Workshopuri
  • Rapoarte cu recomandări

Tipul de asistență depinde de stadiul și nevoile fiecărui proiect. Poate varia de la înțelegerea peisajului standardizării în domeniul de aplicare, explorarea relevanței standardelor actuale și cartografierea modului în care rezultatele proiectului pot contribui la dezvoltarea unor standarde noi sau existente.

Experții ajută, de asemenea, la furnizarea de informații practice privind comitetele tehnice sau grupurile de lucru specifice ale organismelor de standardizare. De exemplu, cum și când ar trebui să planifice un proiect implicarea și cu cine.

Sprijin financiar pentru standardizare

Proiectele beneficiază și de sprijin financiar.

Acesta poate fi utilizat pentru:

  • Dezvoltarea instrumentelor prietenoase proiectului pentru a contribui la Organizațiile Europene de Standardizare, cum ar fi Acordurile de Atelier CEN.
  • Acoperirea taxelor de membru la organismele naționale de standardizare;
  • Achiziționarea de standarde și norme.

Cum pot beneficia clusterele de proiecte?

Clusterele de proiecte și echipele multi-proiect sprijinite de proiecte UE au beneficiat de asemenea de serviciile Booster. Experții au oferit workshopuri interactive pentru a analiza și a consilia cu privire la modul în care pot fi realizate abordări colective ale provocărilor legate de standardizare.

Resurse online gratuite

Proiectele pot accesa și resurse online gratuite:

  • Academia de Instruire în Standardizare este destinată exclusiv proiectelor UE. Oferă o gamă largă de cursuri de formare, sesiuni online și chiar un joc de rol, dezvoltate de cercetători de top, formatori și organizații de dezvoltare a standardelor. Resursele acoperă o gamă largă de domenii de cercetare și abilități esențiale necesare în standardizare, cum ar fi negocierea, munca de politici și participarea la comitetele de elaborare a standardelor.
  • Instrumentul de Orientare în Standardizare (online) se adresează proiectelor nou finanțate și redactorilor de propuneri. Răspunzând la o serie de întrebări, puteți primi ajutor la stabilirea propriei strategii și sfaturi cu privire la modul de a pune bazele corecte pentru activitatea viitoare în domeniul standardizării.

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe planificarea activităților de standardizare!

Valorificați rezultatele cercetării dvs. prin implicarea în procesul de standardizare și profitați de resursele gratuite oferite de programul Horizon Standardisation Booster.

Pentru mai multe detalii accesați acest link!

Contextul

Acest sprijin contribuie la obiectivele Comisiei Europene prin asigurarea faptului că cercetarea prenormativă influențează dezvoltarea în curs a standardizării. Pe măsură ce apar noi priorități și sunt definite și publicate noi cereri de standardizare, experții au fost în măsură să ghideze proiectele pentru a înțelege unde și în ce mod activitatea lor poate contribui la elaborarea de standarde noi sau existente. Acest lucru contribuie la asigurarea faptului că bogăția de cunoștințe și expertiză din fiecare consorțiu de proiecte poate fi valorificată în beneficiul comunității de standarde. De asemenea, experții au subliniat faptul că standardizarea poate fi un factor-cheie pentru ca produsele inovatoare să ajungă efectiv pe piață.

Din punctul de vedere al unui cercetător, dedicarea de timp și efort standardizării poate fi cu adevărat rentabilă. Standardizarea oferă șansa de a vă extinde rețeaua și de a valorifica o vastă bază de cunoștințe. Cu peste 28.000 de standarde și peste 1.000 de comitete tehnice și grupuri de lucru, participarea la reuniunile de standardizare înseamnă accesul la zeci de mii de experți dintr-o varietate de medii, oferindu-vă o perspectivă critică asupra unor aspecte precum reglementările, agendele de cercetare ale UE și prioritățile politice.

Pin It on Pinterest

Share This