Premiile UE privind energia durabilă recunosc inovațiile remarcabile în ceea ce privește eficiența energetică și energiile regenerabile. Finaliștii sunt aleși dintr-o listă scurtă a proiectelor cele mai de succes ale anului pentru o energie curată, sigură și eficientă. Jurizat de experți și cetățeni europeni, concursul premiază noi modalități de a modela viitorul energiei Europei. 

Puteți depune candidatura sau puteți face nominalizări pentru proiecte aflate în curs de implementare într-unul din statele membre ale Uniunii Europene care să nu fie finalizate înainte de 30 iunie 2018. Oricine din UE poate prezenta un proiect, de la o inițiativă locală la un program la nivel de industrie. Anul trecut, sute de concurenți au depus proiecte, din care au fost selectați nouă finaliști și patru câștigători.  

Candidaţii îşi pot înscrie proiectul până în data de 23 februarie 2018,  într-una din următoarele categorii de concurs:

  • Consumatori – pentru acţiuni care duc la schimbări de comportament în rândul consumatorilor individuali de energie
  • Sectorul public – pentru iniţiative ce pot servi ca exemplu demarate de organizaţii publice sau non-profit
  • Întreprinderi – pentru întreprinzători vizionari;
  • Tineri lideri în domeniul energiei – categorie nouă, introdusă în acest an, care premiază tineri sau grupuri de tineri cu vârsta sub 30 de ani care reprezintă un exemplu pentru ceilalţi sau au impact semnificativ în domeniul energiei sustenabile.

Criteriile de jurizare sunt:

  • excelența în domeniul energetic și gradul de inovare;
  • impactul măsurabil și contribuția la obiectivele UE în domeniul energiei durabile;
  • potențialul de replicare. 

Participarea la aceste premii reprezintă o șansă de a promova propriul proiect la nivelul UE. Candidaţii vor prezenta proiectele pe site-ul web al EUSEW și se vor întâlni cu factorii de decizie cheie și cu părțile interesate în perioada 4-8 iunie 2018, la Conferința EU Sustainable Energy Week Awards (Săptămâna Premiilor UE pentru Energie Durabilă). Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în prima zi a Conferinței, la Hotelul Résidence Palace din Bruxelles.

Pentru a înscrie un proiect sau pentru a face nominalizări, vă invităm să accesaţi pagina de internet: 

https://www.eusew.eu/how-apply-or-nominate-someone

Pin It on Pinterest

Share This