Tinerii cu vârsta între 15-24 de ani vor primi sprijin financiar de până la 10.000 de euro, pentru a implementa acțiuni locale în comunitatea lor, în regiunile din Uniunea Europeană cele mai afectate de tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Apelul vizează tinerii și grupurile de tineri sau asociațiile care locuiesc sau sunt stabilite într-una dintre regiunile de tranziție justă identificate. Ei pot propune orice activitate care va implica comunitatea lor locală în tranziția verde.

Pentru a asigura un proces incluziv și participarea activă a grupurilor dezavantajate, consorțiul va coopera cu facilitatori locali care îi vor ajuta pe solicitanți, în propriile limbi, să își pregătească propunerile de proiecte, precum și să le ofere îndrumări pe parcursul întregului proiect.

În plus, consorțiul organizează webinarii informative de două ori pe săptămână pentru a ajuta și a răspunde la întrebări de la oricine este interesat să aplice pentru finanțare.

Pentru a afla despre proiect și despre procesul de aplicare, participați la un webinar dedicat în fiecare miercuri și sâmbătă la ora 18.00 CET în perioada 21 septembrie – 02 noiembrie 2022

Apelul de candidaturi se încheie pe 3 noiembrie. După anunțarea proiectelor câștigătoare în cursul lunii decembrie, acțiunile vor începe la începutul anului 2023.

EUTeens4Green este unul dintre proiectele emblematice REGIO pentru Anul European al Tineretului.

Pentru înscrieri și mai multe detalii accesați pagina oficiale a proiectului: https://euteens4green.org/

Cum a început

Mișcările recente în domeniul schimbărilor climatice care se angajează pentru acțiunea climatică au arătat o mobilizare masivă a tinerilor în lupta împotriva schimbărilor climatice la nivel planetar.  Tinerii au pretins că fac parte din dialog atunci când este vorba despre viitorul planetei. Aceștia au fost profund afectați de criza sanitară și de efectele ei economice și, în același timp, au fost expuși unei atmosfere generalizate de incertitudine. Viitorul lor va depinde de măsurile politice luate acum.

În plus, ei sunt foarte preocupați de încălzirea globală și de protecția biodiversității și pot acționa ca activanți ai schimbării atâta timp cât simt că vocea lor este auzită. Tinerii au fost lăsați în afara luării deciziilor care le-au influențat viitorul pentru mult prea mult timp. De aceea, Comisia Europeană a recunoscut relevanța participării tinerilor la dialogul politic, în special în tranziția ecologică.

Despre ce este proiectul
Proiectul EU TEENS4GREEN a fost lansat ca un răspuns clar la nevoile situației actuale. Oferă o oportunitate pentru adolescenți de a-și asuma responsabilitatea și de a deveni actori ai schimbării, propunând în același timp acțiuni care să contribuie la construirea unei redresări ecologice în regiunea lor și, prin urmare, să contribuie la buna guvernare a politicii de coeziune.

Prin alocarea de granturi adolescenților pentru a contribui la promovarea tranziției ecologice în regiunile lor, acest proiect este un îndemn pentru a permite acțiunilor conduse de tineri să se dezvolte la nivel local și contribuie la eliberarea potențialului tinerei generații atunci când vine vorba de implicarea lor și mobilizarea în socieîtate.

Pin It on Pinterest

Share This