Cu un buget de 260,47 milioane EUR, aceste granturi vor spori potențialul creativ și inovator al cercetătorilor titulari ai unui doctorat și care doresc să dobândească noi competențe prin formare avansată și mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Cererea este deschisă candidaturilor din orice domeniu științific, inclusiv pentru cercetarea Euratom.

Bursele postdoctorale constau din două componente:

Burse postdoctorale europene, deschise cercetătorilor de orice naționalitate pentru a realiza un proiect personalizat în UE sau în țările asociate la Horizon Europe

Burse postdoctorale globale, deschise resortisanților europeni sau rezidenților pe termen lung care doresc să lucreze cu organizații din țări terțe înainte de a se întoarce în Europa

Cercetătorii trebuie să depună candidaturi împreună cu o organizație-gazdă, care poate fi o universitate, o instituție de cercetare, o întreprindere mică sau mijlocie sau o altă organizație cu sediul într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată programului Horizon Europe.

Programul încurajează cercetătorii să dobândească experiență dincolo de mediul academic, oferindu-le posibilitatea de a solicita încă 6 luni la sfârșitul bursei pentru a efectua un plasament într-o organizație non-academică din Europa.

Apelul este deschis cercetătorilor care doresc să se reintegreze în Europa, celor strămutați din cauza conflictelor, precum și cercetătorilor cu potențial ridicat care doresc să-și reînceapă cariera.

Apelul se va încheia la 13 septembrie 2023 și se preconizează că va finanța peste 1.200 de proiecte.

Mai multe informații despre apel și despre cum să aplicați sunt disponibile aici.

Pin It on Pinterest

Share This