Fondul European de Investiții (FEI) a selectat patru bănci din România în cadrul primului acord de finanțare în domeniul agricol din România. Cele patru bănci – Banca Comercială Română, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank vor acorda finanțări în valoare de peste 150 milioane de euro. Din această sumă, 87 milioane de euro provin de la bugetul Uniunii Europene. De acest sprijin vor putea beneficia peste 1.300 de fermieri și întreprinzători din mediul rural. Acordul va sprijini cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploatațiilor agricole precum și cofinanțarea proiectelor selectate pentru grant în cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală. 

FEI și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanțare pentru susținerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanțare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Informații complete despre creditele subvenționate din fonduri europene disponibile în România găsiți pe portalul de profil al Comisiei Europene:

http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/search/en/financial-intermediaries?shs_term_node_tid_depth=1522 .

 

Despre FEI

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa principală este de a sprijini microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să acceseze finanțarea. FEI creează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care vizează în mod specific acest segment de piață. În acest rol, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii economice și ocupării forței de muncă.

Pin It on Pinterest

Share This