ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

2007-2017 - 10 ani - România în Uniunea Europeană, Reflecții ilustrate prin ochii tinerilor

coperta fataAnul 2017 este un an de o importanță majoră pentru români și România, este anul în care se aniversează debutul participării României, ca stat membru UE, la procesul decizional european. Pe 1 ianuarie 2017 s-au împlinit 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Acest deceniu a reprezentat pentru România o perioadă de modernizare și de dezvoltare socio-economică, de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor români, de valorificare a integrării în Piața Unică Europeană. Pentru a ilustra și sărbători acest eveniment, Centrul Europe Direct Regiunea Centru a derulat un concurs de benzi desenate, prin care tinerii și-au exprimat, în imagini și cuvinte, modul în care au văzut implicarea Uniunii Europene în dezvoltarea României, efectele acestor ani asupra familiei, problemele românești și modul în care au fost ele soluționate la nivel local sau european.

 
Broșura de față cuprinde lucrările acestor tineri, mesajul acestora fiind completat de câteva considerații ale editorului.

Descarcă borsura aici

GREEN ARE NEVOIE DE O MÂNĂ DE AJUTOR!

coperta carte de colorat web 1Editie bilingvă.

Carte de colorat care ne învață cum putem proteja mediul înconjurător. Citește legenda lui Green și fii alături de el.
Green este o frunză de stejar ce a fost transformat în spiriduș, ce colindă prin lume și cere ajutorul copiilor și oamenilor mari pentru ca el și frații lui să fie mereu verzi, să foșnească și să zâmbească de bucurie.  Mulți oameni mari și copii sunt acum alături de Green. Vrei să încerci și tu să îl ajuți? Vrei să îi rogi și pe părinții tăi să te ajute? Hai să vedem cum putem să-l ajutăm pe Green să protejeze mediul înconjurător.

 

Descarcă aici: pdfcarte-de-colorat.pdf

Ce secrete ascunde Regiunea Centru?

HartaEdiție bilingvă (RO-EN)

Descoperiți obiective turistice unice în Europa sau în lume, localizate în Regiunea Centru - județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Aflați care din aceste obiective au fost reabilitate cu sprijinul fondurilor europene.

pdfDescarcă harta

Deschide ușa cunoașterii!

ErasmusDescoperă Programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus+

Descarcă broșura: pdfErasmus+

  • 1
  • 2

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord