Europa – un continent cu mii de ani de istorie, cu o moştenire culturală bogată şi cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume. Atât de multe lucruri pe care călătorul le poate descoperi şi explora, totul fiind mult mai uşor datorită Uniunii Europene.Puteţi călători în numeroase ţări din UE fără să fiţi controlat la frontieră. Cu moneda euro în buzunar, puteţi pleca liniştiţi la cumpărături „fără graniţe”. Dacă sunteţi la volan, permisul de conducere şi poliţa de asigurare auto emise într-o ţară a UE sunt valabile în toate celelalte state membre. De asemenea, este din ce în ce mai ieftin să utilizaţi telefonul mobil în străinătate.

Comisia Europeană a propus, săptămâna trecută, eliminarea tarifelor de roaming pentru apeluri telefonice, mesaje şi internet în Uniunea Europeană. Detaliile iniţiativei urmează sa fie puse la punct, proiectul urmând să fie publicat în decurs de şase săptămâni. Această propunere ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2014. În cazul în care iniţiativa Comisiei este acceptată de Parlamentul European, utilizatorii vor putea vorbi oriunde pe teritoriul UE cu aceleaşi tarife ca în ţara lor. Viitorul sună bine. 

Dumneavoastră unde vă petreceţi concediul?

Pentru sfaturi practice referitoare la drepturile şi obligaţiile dumneavoastră atunci când călătoriţi în alt stat membru vă invităm să vizitaţi site-ul „Europa ta”:
http://europa.eu/youreurope/citizens/index_ro.htm

Europa

 

Pin It on Pinterest

Share This