În prezent, Parlamentul European caută propuneri de finanțare a proiectelor de comunicare care au ca scop mobilizarea alegătorilor pentru Alegerile Europene 2024 (EE24) și creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la rolul Parlamentului în democrație.

Organizațiile naționale non-profit pot depune propuneri în două runde, cu termene limită pe 16 mai și 29 septembrie 2023.

Granturile de implicare vor cofinanța proiecte care aprofundează legăturile cu comunitățile și implică cetățenii în procesul de vot.

Vor fi selectate pentru finanțare proiecte care îmbunătățesc cultura în jurul democrației participative, reunesc indivizi și organizații (prin comunitățile together.eu) și dă putere cetățenilor să voteze în EE24.

Apelul este disponibil aici.

Rezultatele așteptate ale acțiunilor finanțate în cadrul prezentului apel sunt următoarele:

Dezvoltarea capacității și implicarea strategică cu alte organizații ale societății civile (la nivel național sau local) și cetățeni activi (factori potențiali și existenți) pentru a sprijini și facilita activitățile lor de implicare și pentru a le oferi informații și instrumente pentru a difuza în mod eficient mesajul în favoarea participarea democratică (prin comunitatea together.eu) în lumina viitoarei EE24.

Creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la beneficiile aduse de democrația parlamentară europeană, puterile pe care PE le are de a ne afecta viața de zi cu zi și de ce, prin urmare, este important să votăm în EE24. Acțiunile ar trebui să informeze cetățenii de ce și cum să participe la EE24, pentru a promova educația civică și pentru a construi un electorat informat și implicat (de asemenea, prin intermediul comunității together.eu).

Împuterniciți organizațiile și cetățenii activi (factori de schimbare) să sporească participarea la vot prin mobilizarea rețelelor și comunităților lor în continuare (prin together.eu), precum și sprijinirea și facilitarea inițiativelor lor.

Sprijiniți organizațiile societății civile, factorii de schimbare și rețelele și comunitățile acestora în faza finală de vot (cu câteva zile înainte de EE24 și în ziua(le) alegerilor europene

Obiectivele acțiunilor finanțate în cadrul prezentului apel sunt:

Pentru a crește gradul de conștientizare în rândul cetățenilor europeni de la un public cât mai divers cu privire la rolul și valorile democratice ale UE, pentru a înțelege beneficiile pe care le oferă PE, modul în care PE ne afectează viața de zi cu zi și de ce, prin urmare, este important să votăm participând la viitoare EE24, tot în contextul comunității together.eu (furnizarea angajamentului democratic).

Să sprijine creșterea angajamentului civic nepartizan al cetățenilor europeni și al organizațiilor din grupuri cât mai diverse posibil, promovând în același timp ideea importanței votului, încurajând astfel implicarea activă (și ca factori de schimbare), cu accent pe mobilizarea alegătorilor în perioada premergătoare la Zilele Alegerilor Europene, tot în contextul comunității together.eu.

Domeniu de aplicare:
Acțiunile de implicare a societății civile sunt acțiuni sau evenimente implementate la nivel local, național sau transnațional (de până la cinci state membre) și online sau offline de o persoană juridică (de exemplu, o organizație a societății civile, o universitate sau altă entitate educațională). , o parte interesată publică sau privată sau o altă rețea multiplicatoare) și pe o durată de cel puțin un an.

Tipul de beneficiari potențiali: Organizații naționale non-profit sau grupuri ale acestora, cu personalitate juridică, cu scopul explicit de a promova valorile europene în primul rând la nivel național.

Pin It on Pinterest

Share This