OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI DIN REGIUNEA CENTRU

Pentru al treilea an consecutiv, Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru a fost în mijlocul sutelor de oameni interesați să dezvolte și să promoveze turismul în Munții Apuseni, la a XII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac.

Standul ADR Centru, la care cei interesați au putut găsi multe informații referitoare la fondurile europene derulate de ADR Centru în întreaga regiune, a cuprins și multe materiale și obiecte promoționale specifice activității Europe Direct. Reprezentanții ADR Centru și ai Centrului Europe Direct Regiunea Centru, prezenți timp de două zile la eveniment, au răspuns la zeci de întrebări primite din partea participanților despre cum pot primi finanțare, ce activități pot primi fonduri pentru mici proiecte turistice sau cum pot găsi parteneri de proiect.

Târgul Național de Turism Rural, desfășurat la Albac, este cel mai longeviv eveniment de acest tip din România. Prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, s-au distribuit materiale informative despre oportunitățile de finanțare și drepturile de care beneficiază atât investitorii, cât și turiștii. Pe parcursul celor două zile această manifestare a reunit, ca în fiecare an, reprezentanţii din turism de nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a participat la această ediţie a târgului în calitate de expozant, cu un stand bogat în publicații referitoare la drepturile și oportunitățile de care pot beneficia cetățenii europeni prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Alături de ADR Centru au mai participat la eveniment, cu stand propriu meșteșugari și producători locali ce au promovat produse specifice zonei precum și asociații de profil (ANTREC Alba, Albamont, Trascău Corp etc).

În zona Munților Apuseni sunt peste 1000 de locuri de cazare disponibile în zeci de pensiuni și hoteluri, deci potențialul de dezvoltare turistică este foarte ridicat, iar una dintre sursele de finanțare ce se poate accesa o reprezintă fondurile europene. Pornind de la aceste date, timp de două zile echipa ADR Centru a oferit celor prezenți diverse informații despre fondurile europene ce se pot accesa prin Programul Operațional Regional, dar și alte programe de finanțare europeană, precum și informații despre drepturile cetățenilor. Aceste informații au fost furnizate direct participanților la Târgul de Turism Rural de la Albac sau transmise prin materialele informative distribuite, editate într-o formă simplă, accesibilă și eficientă.

Vă amintim că ne puteți adresa întrebări cu privire la programele de finanțare nerambursabilă, locuri de muncă, stagii de practică sau burse în Uniunea Europeană de luni până vineri, între orele 8-16, la Sediul ADR Centru din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. la tel 0358/403121, sau ne puteți transmite un e-mail la europedirect@adrcentru.ro.

Alba Iulia, 05.09.2016

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru, vor fi informaţi și pe parcursul următorilor ani asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

[widgetkit id=”124″ name=”targ Albac 2016″]

Pin It on Pinterest

Share This