VINO CU NOI ȘI PLANTEAZĂ UN COPAC!

Centrul Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – vă propune în 6 mai 2022, o activitate în aer liber, pe parcursul căreia încurajăm activitatea fizică, petrecerea timpului în mod plăcut în mijlocul naturii. Timp de câteva ore vom contribui fiecare la îmbunătățirea calității aerului, vom discuta despre prioritățile și acțiunile Comisiei Europene în privința protejării mediului și vom pune în practică implicarea publică în domeniul ecologiei, prin plantarea de puieți. Cu sprijinul Direcției Silvice Alba și al cetățenilor ce vor să participe, vă invităm să plantăm puieți de molid în Munții Șureanu, pe o suprafață de teren ce are nevoie de împădurire.

Numărul participanților la acest eveniment nu poate fi mai mare de 50 de persoane. De aceea, dacă doriți să participați, vă rugăm să vă înscrieți online până 3 mai 2022, prin completarea formularului de inregistrare (consultați și informare GDPR). Veți primi ulterior din partea Europe Direct Regiunea Centru, confirmarea de participare, precum și informații punctuale referitoare la participarea la acțiune.

”Fiecare poate face ceva pentru protecția mediului, de la reducerea consumului de energie sau resurse naturale, la reciclare sau regenerarea naturii prin împădurire, mai ales acum că temperatura medie globală a crescut deja cu 1,3 grade Celsius. Conform studiilor, creșterea temperaturii medii globale cu 1,5 – 2 grade Celsius va amplifica dezastrele climatice, incendiile și inundațiile, care sunt tot mai frecvente. Suntem responsabili pentru viitorul celor care se nasc în acești ani și lor trebuie să le lăsăm o planetă verde și curată. La asta trebuie să contribuim fiecare! Pe lângă proiectele europene pe care le gestionăm, prin această activitate în aer liber noi propunem cetățenilor din județul Alba  să contribuie alături de noi la revigorarea pădurilor și curățarea aerului. Prin această activitate dorim să subliniem importanța pe care UE o acordă problemelor generate de schimbările climatice, susținerea trecerii la o economie circulară, refacerea biodiversității și reducerea poluării”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Facem precizarea că locația de plantare este în zona Cugir, areal Canciu, iar la această activitate vom fi sprijiniți și îndrumați de către reprezentații Direcției Silvice Alba, care  ne pun la dispoziție uneltele și  puieții necesari. Plecarea către locație va fi la ora 9.00, accesul către locație putând fi realizat cu auto pe DJ 704 de la Cugir spre Lacul Canciu. Estimăm că vom finaliza activitatea de plantare cel târziu până la ora 17.00, organizatorii oferindu-vă produse de energizare.

Pădurile și zonele împădurite acoperă peste 42% din suprafața terestră a Uniunii Europene, respectiv peste 36% la nivelul Regiunii Centru. Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și lume, cu atât mai mult cu cât despăduririle se produc într-un ritm alarmant. Pentru a depăși aceste provocări, Comisia Europeană susține o nouă strategie de creștere, care să transforme Uniunea într-o economie modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor și competitivă. Se urmărește eliminarea emisiilor nete de gaze cu efect de seră, iar creșterea economică să fie decuplată de utilizarea resurselor. Astfel, până în 2050, se dorește ca în UE, nicio persoană și niciun loc să nu fie lăsat în urmă. Acordul verde european sau ”European Green Deal” este planul global de a face economia UE durabilă.

Pin It on Pinterest

Share This