ADR Centru vă invită să participați la un webinar pe tema crizei energetice, având ca focus concilierea între abordarea problemei energetice pe termen mediu și lung și abordarea pe termen scurt impusă de actuala situație de pe piața resurselor energetice.

Conflictul din Ucraina, impactul situației geopolitice asupra piețelor energetice și creșterea prețului energiei impun măsuri urgente de economisire și planuri de reducere a consumului energetic în iarna următoare. Activitățile de producție și distribuție a energiei termice și activitățile de răcire, în general, și cele care vizează zona rezidențială și sectorul terțiar al economiei, în mod particular, sunt afectate în perioada actuală chiar mai puternic decât alte domenii de activitate. În același timp, mediul construit dispune de un potențial enorm pentru reducerea gazelor cu efect de seră și e nevoie de luarea unor măsuri ambițioase vizând decarbonizarea profundă prin producerea de energie regenerabilă și prin măsuri de eficientizare și de asigurare a suficienței energetice.

În acest context, Convenția Primarilor – al cărei birou local de coordonare este în cadrul ADR Centru – organizează, în data de 7 iulie 2022, între orele 11:00 și 12:00 CEST (12:00-13:00, ora de vară a României) un webinar dedicat sprijinirii aplicării acțiunilor din Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC). Webinarul se adresează în mod special coordonatorilor Convenției Primarilor care sprijină autoritățile locale în implementarea Planurilor de privind Energia Durabilă și Climă), însă este deschis oricăror persoane interesate, inclusiv reprezentanților orașelor. Participarea la webinar este gratuită.

Scopul evenimentului este de a prezenta diferite informații ce pot sprijini implementarea strategiilor energetice ale orașelor pentru a obține în următoarele luni rezultatele propuse, fără a pune în pericol acțiunile pe termen mediu și lung. Din cauza contextului regional în evoluție rapidă, politica UE este, de asemenea, în continuă schimbare, iar acest webinar va include și o actualizare a cadrului politic și a discuțiilor la nivelul Uniunii Europene.

Agenda webinarului cuprinde, de asemenea, o prezentare privind impactul potențial generat de pachetul Fit-for-55 și de Planul RePowerEU al Comisiei Europene asupra gestionării sistemelor de încălzire și de răcire precum și o prezentare a unor instrumente și metode utile pentru decarbonizarea activității de încălzire-răcire prezente în diferite proiecte finanțate de UE.

Având în vedere tematica propusă, invităm responsabilii din cadrul municipalităților semnatare ale Convenției Primarilor și pe cei interesați de politica energetică a Uniunii Europene să participe la webinar pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții la nivel european. Găsiți aici mai multe informații privind evenimentul și formularul de înregistrare.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact din partea ADR Centru este Marius Duca, email: marius.duca[at]adrcentru.ro, tel 0258 818 616, int. 471.

Pin It on Pinterest

Share This