În 16 octombrie 2018 s-a lansat pagina oficială a Corpului European de Solidaritate în România. Site-ul www.suntsolidar.eu oferă informații relevante pentru cei interesați să depună proiecte finanțate prin Corpul European de Solidaritate în România. Site-ul conține o secțiune dedicată prezentării tipurilor de proiecte care pot fi finanțate prin Corpul European de Solidaritate. 

De asemenea, aici găsiți o secțiune cu resurse utile pentru candidați: documente precum Ghidul programului și apelul la candidatură, dar și suportul pe care îl oferă Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale organizațiilor și tinerilor, precum și de ce alt tip de suport mai pot beneficia tinerii implicați în Corpul European de Solidaritate.

Corpul European de Solidaritate fost anunțat de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind starea Uniunii Europene din septembrie 2016 și a fost lansată oficial în decembrie 2016. Corpul european de solidaritate oferă tinerilor europeni șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin stagii de voluntariat, traineeship, locuri de muncă sau proiecte care să ofere soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile.

 

Corpul European de Solidaritate se adresează tinerilor

În Corpul European de Solidaritate se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Pentru a participa, este nevoie să te înscrii în baza de date din Portalul Corpului European de Solidaritate. Când te înscrii, datele tale vor fi incluse în sistemul Corpului european de solidaritate, iar organizațiile vor putea căuta în această bază de date persoanele potrivite pentru proiectele lor. În cazul în care profilul tău se potrivește cu cel solicitat pentru un anumit proiect, organizațiile te vor invita pe să te implice în activitățile lor. Află detalii pe site-ul www.suntsolidar.reu.

 

Corpul European de Solidaritate se adresează organizațiilor

Corpul European de Solidaritate este deschis și pentru organizații: organizații neguvernamentale de și pentru tineret, instituții publice sau firme din mediul privat. Ca organizație, trebuie să obții un certificat de calitate în cazul proiectelor de voluntariat sau ocupaționale. Acesta se solicită de la Agenția Națională. În baza acestuia organizația atestă că îndeplinește standardele minime pentru a desfășura astfel de proiecte. Pentru proiecte de solidaritate nu este nevoie de certificat de calitate. Detalii despre aceste proiecte sunt disponibile pe site-ul www.suntsolidar.eu .

 

Pin It on Pinterest

Share This