Lumile virtuale (sau „metaversele”) vor transforma modul în care lucrăm și ne angajăm unul cu celălalt în viitor, aducând schimbări comparabile cu aspectul internetului. În sesiunea finală a Panelului cetățenilor din Lumile Virtuale din 21-23 aprilie, participanții își vor transforma ideile despre realitățile extinse și augmentate în recomandări și acțiuni concrete de urmat.

Urmărește sesiunea și împărtășește-ți experiențele și opiniile în cadrul sondajului UE pentru a sprijini munca grupului privind dezvoltarea Lumilor Virtuale aici.

Ce viziune, principii și acțiuni ar trebui să ghideze dezvoltarea unor lumi virtuale dezirabile și corecte?
Mulți oameni cred că lumile virtuale, denumite și metaverse, ar putea fi o schimbare comparabilă cu aspectul internetului și va transforma modul în care lucrăm și ne angajăm unul cu celălalt în viitor. În ultimii câțiva ani – și în special de la pandemia de COVID-19 – numeroși actori publici și privați au investit masiv în aceste așa-numite „realități extinse și augmentate”, accelerând schimbările în locurile și obiceiurile noastre de muncă.

În ciuda acestei atenții sporite, o astfel de transformare nu se va întâmpla brusc. Lumile virtuale vor dura mulți ani pentru a se dezvolta într-un mediu digital realist și de înaltă calitate și nu există încă o imagine clară a ce ar putea și ar trebui să devină metaversele.

UE și statele sale membre s-au angajat să valorifice potențialul acestei transformări, să-i înțeleagă oportunitățile, dar și riscurile și provocările pe care le prezintă, salvând în același timp drepturile cetățenilor europeni. Prin urmare, Comisia Europeană a decis să convoace un grup de cetățeni pentru a formula recomandări pentru dezvoltarea lumi virtuale.

La ce ne putem aștepta de la panel
Rezultatul așteptat al panelului este un set de principii directoare și acțiuni pentru dezvoltarea lumilor virtuale în UE, bazate pe experiențele, percepțiile și dorințele cetățenilor pentru viitor. Acesta va lua forma unor recomandări adresate Comisiei Europene pentru a alimenta o inițiativă pe această temă.

Semnătura Declarației europene privind drepturile și principiile digitale reflectă obiectivul nostru comun de transformare digitală care pune oamenii pe primul loc. Drepturile prezentate în Declarația noastră sunt garantate pentru toată lumea din UE, online, deoarece sunt offline. Și principiile digitale consacrate în Declarație ne vor ghida în munca noastră cu privire la toate inițiativele noi.a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

Pin It on Pinterest

Share This