Aveți vârsta între 16 și 30 de ani și gestionați un proiect cu dimensiune europeană? De la 2 decembrie, proiectele ce promovează Europa în rândul tinerilor pot concura la cea de-a opta ediție a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Proiectele câștigătoare vor beneficia de recunoaștere și acoperire media, dar și de bani pentru dezvoltarea inițiativei. Data limită pentru înscriere este 2 februarie 2015.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este organizat în comun de către Parlamentul European și Fundația Premiul Internațional Charlemagne din Aachen și este acordat proiectelor realizate de persoane între 16 și 30 de ani, care ajută la promovarea înțelegerii între oameni din diferite țări europene. Proiectele câștigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și totodată oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi premiate cu 5.000 euro, 3.000 euro și respectiv 2.000 Euro. Câștigătorii vor fi invitați să viziteze Parlamentul European la Strasbourg sau Bruxelles în toamnă. Reprezentanți ai celor mai bune proiecte din fiecare din cele 28 de state membre vor fi invitați la Aachen, în Germania, în mai 2015, pentru a participa la ceremonie.

Pentru detalii vă invităm să accesaţi site-ul oficial al competiţiei:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/form.html 

 

Laureații anului 2014

În 2014 premiul întâi a fost câștigat de Our Europe, un proiect de călătorie danez. Au călătorit timp de 12 luni, au trăit alături de alți tineri și i-au intervievat pe aceștia. Premiul le-a dat „multă încredere de sine”.

Congresul de tineret JouwDelft & Co 2012 din Olanda a primit premiul II. 55 de tineri din întreaga lume s-au reunit pentru a discuta despre tineret și șomaj. Liderii proiectului au trimit Parlamentului European o rezoluție. Premiul „încurajează tinerii să vorbească și să facă ceva”, au declarat câştigătorii.

Premiul III a fost primit de Youth Dynamics, din Cipru, pentru proiectul Employment4U: ateliere și seminarii despre cum să cauți un loc de muncă și să-ți dezvolți deprinderile. Membrii echipei de proiect au declarat că ar dori „să devină ONG” și să facă și „alte proiecte de acest gen”.

Reprezentanții celor trei proiecte câștigătoare din 2014 au fost invitați la Bruxelles pe 1 și 2 decembrie 2014, când s-au întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și alți eurodeputați.

 

charlemagne

 

Pin It on Pinterest

Share This