ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

UE propune noi reguli pentru prevenirea șofatului în stare de ebrietate

În încercarea de a reduce numărul accidentelor auto cauzate de consumul de alcool, Comisia Europeană introduce o nouă mențiune unică pentru permisele de conducere eliberate de statele membre persoanelor obligate să respecte anumite restricții la volan. Înscrierea noului cod într-un permis auto indică faptul că titularul acestuia are dreptul să conducă exclusiv automobile echipate cu un sistem de blocare anti-alcool al motorului. Noul cod va fi valabil în toate statele membre începând cu data de 15 mai 2015.

Noul cod unic înlocuiește o întreagă serie de mențiuni înscrise de statele membre în permisele de conducere. Inițiativa Comisiei Europene reprezintă un pas important în vederea armonizării legislației la nivel european, contribuind la îmbunătățirea siguranței rutiere printr-o mai mare claritate a mențiunilor din permisele de conducere.
Odată montate pe un autoturism, dispozitivele de blocare anti-alcool nu permit pornirea motorului în cazul în care aerul expirat de șofer indică prezența alcoolului. Potrivit statisticilor, șofatul sub influența alcoolului este una din principalele cauze responsabile pentru majoritatea covârșitoare a deceselor survenite pe șosele.

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România 

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord