ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

Discursul despre Starea Uniunii Europene: Cinci intenţii pentru anul 2018 şi summit european la Sibiu în 2019

Europa trebuie să profite de trecerea şocului legat de Brexit şi de stabilizarea economiei sale pentru a se relansa, a îndemnat astăzi la Strasbourg preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, care a susţinut în 13 septembrie 21017, al treilea discurs privind Starea Uniunii. El a făcut apel la solidaritate şi s-a pronunţat pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen.

Mai mult...

Acţiunile Parlamentului European pentru combaterea schimbărilor climatice și conservarea biodiversității

Conform unui sondaj Eurbarometru publicat în aprilie 2017, trei sferturi dintre cetățenii europeni doresc ca UE să facă mai mult în domeniul protecției mediului înconjurător - cu 8 puncte procentuale mai mulți decât anul trecut.  În acest context, e important să cunoaştem care sunt principalele teme în lucru în Parlamentul European în această perioadă care contribuie la protejarea naturii.

Mai mult...

Save the date: 13 septembrie 2017, ora.10.00 - Președintele Comisiei Europene prezintă bilanțul activităților din ultimul an și prioritățile pentru anul următor

Miercuri, 13 septembrie 2017, la ora 10.00, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține un discurs în fața Parlamentului European, reunit la Strasbourg.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind Starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din cursul ultimului an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

Mai mult...

Cetăţenii UE pot contribui la îmbunătăţirea poziţiei agricultorilor în cadrul lanţului alimentar

Comisia Europeană a lansat în 16 august o consultare publică la nivel european privind modul în care lanțul de aprovizionare cu alimente din UE poate deveni mai echitabil. Agricultorii, cetățenii și alte părți interesate sunt invitați să își exprime opiniile cu privire la funcționarea lanțului de aprovizionare cu alimente în cadrul unei consultări online deschise până la 17 noiembrie.

Mai mult...

2018 - Anul European al Patrimoniului Cultural

Anul 2018 a fost desemnat drept „Anul European al Patrimoniului Cultural” prin Decizia Parlamentului UE şi a Consiliului din 17 mai 2017. Obiectivul Anului european este acela de a încuraja împărtășirea și prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

Mai mult...

Strategia UE pentru relațiile culturale internaționale

Strategia UE pentru relațiile culturale internaționale, prezentată în iunie 2016 de Comisia Europeană și de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, își propune să încurajeze cooperarea în domeniul cultural între UE și țările partenere. De asemenea, aceasta promovează o ordine globală bazată pe pace, pe statul de drept, pe libertatea de exprimare, pe înțelegerea reciprocă și pe respectarea valorilor fundamentale.

Mai mult...

Declarație de presă a comisarului european Corina Crețu

Referitor la discursul despre "Starea Uniunii Europene" 2016, susținut de către președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în plenul Parlamentului European, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat următoarele:

Mai mult...

Discurs despre "Starea Uniunii Europene" 2016

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a susținut discursul despre „Starea Uniunii Europene” 2016, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. Înaltul oficial european a trecut în revistă realizările din ultimul an și a prezentat prioritățile de acțiune pentru anul următor.

Mai mult...

CROSUL EUROPEI, ediția a III-a


CUCEREȘTE CETATEA ALBA IULIA, PRIN SPORT ȘI VOIE BUNĂ!

În 23 septembrie 2016, pentru a sărbători Săptămâna Europeană a Sportului, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia vă invită să participaţi, înce-pând cu ora 11:00, la Crosul Europei, ediția a III-a.

Mai mult...

Europe Direct Regiunea Centru susține energia verde în cadrul Târgului ALEA


Agenția pentru Dezvoltare Regională prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru va participa la cea de-a noua ediție a Târgului „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete” care va avea loc la Alba Mall în perioada 17-18 septembrie 2016, în parteneriat cu Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Mai mult...

ADR Centru prin Europe Direct Regiunea Centru, prezent la Târgul de Turism Albac

OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI DIN REGIUNEA CENTRU

Pentru al treilea an consecutiv, Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru a fost în mijlocul sutelor de oameni interesați să dezvolte și să promoveze turismul în Munții Apuseni, la a XII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac.

Mai mult...

ADR Centru și Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru au participat și susținut

 

SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII, A ENERGIEI VERZI ȘI A VOIOȘIEI MINI-ECOLOGIȘTILOR

Săptămâna 14-20 septembrie 2015 a fost pentru ADR Centru o săptămână a mobilității, o săptămâna verde, dar și o săptămână a inovației în domeniul energiei durabile din județul Alba. Marșul bicicletelor, Târgul de echipamente ecologice și al surselor de energie regenerabilă, dar și spectacolul eco al grădinițelor albaiuliene au fost organizate în această săptămână de către Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), în parteneriat ADR Centru și Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Universitatea ”1 Decembrie 1918”.

De la cei mai mici la cei mai mari, fie costumați în personaje, fie pe biciclete, fie vizitatori la standuri, expozanți, inventatori, elevi și autorități, adică aproape 800 de persoane au participat, timp de 4 zile, la evenimentele desfășurate în municipiul Alba Iulia. Astfel, cu toții au susținut și promovat modalitățile de a păstra un mediu înconjurător sănătos, utilizând energia regenerabilă. ”Marșul bicicletelor” a fost primul eveniment, în care, peste 50 de copii și profesori de la șase școli au pedalat cu entuziasm, pentru a sublinia modul în care ei susțin un stil de viață sănătos și un mediu curat. Au fost puse în valoare, în acest fel, pistele de bicicliști ale traseelor Cetății Alba Carolina, restaurată prin fonduri europene Regio.

La workshop-ul ”În sprijinul autorităților locale implicate în planificarea energetică durabilă” reprezentanții ADR Centru au susținut o prezentare și au discutat cu participanții despre modalitățile de susținere cu fonduri europene a ideilor inovative și a soluțiilor de mobilitate ce pot reduce poluarea din mediul urban. Alături de prezentarea viitoarelor fonduri nerambursabile, au mai fost dezbătute și câteva soluții tehnice de utilizare a energiei regenerabile de către reprezentanții ALEA și de către alți experți tehnici și participanți la Târg.

Târgul propriu-zis de echipamente și servicii complete ”ALEA 2015”, eveniment aflat la a opta ediție, a încheiat seria evenimentelor din perioada 17-20 septembrie și a reunit 20 de firme cu produse din domeniul iluminatului public eficient, al microhidrocentralelor, al centralelor eficiente pe biomasă, al pompelor de căldură, dar și al soluțiilor de eficientizare a consumului energetic în clădiri. Pe lângă expunerea de soluții tehnice, în cadrul Târgului a avut loc și Salonul ”Eco-Inventica”, unde inventatori din județul Alba s-au întâlnit cu tinerii pasionați de inovații. Ora de inventică a fost destinată elevilor de liceu din municipiul Alba Iulia, care au putut asculta și pune întrebări inventatorilor prezenți în cadrul Salonului despre invențiile din trei domenii: eficiența energetică, energie din surse neconvenționale /regenerabile, protecția mediului/reducerea poluării.

Eco-spectacolul ”Planeta verde” a dat culoare și a animat Târgul, prin mini-spectacolele pe teme ecologice susținute de cei 120 de copii ce au participat și la o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile sau reciclate. Peste 200 de părinți au urmărit plini de emoție și bucurie modul în care cei mici s-au prezentat. Fiecare copil a primit din partea ADR Centru și a Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru obiecte promoționale, dar și cărticele de colorat cu și despre Europa.

Alba Iulia, 21.09.2015

La finalul evenimentelor, în cadrul Tombolei organizate în ultima zi a Târgului ALEA-2015, au fost oferite 5 premii și 20 de mențiuni. Echipa Europe Direct din cadrul ADR Centru a oferit 5 mențiuni, constând în seturi de obiecte promoționale, fiecare în valoare de circa 75 lei, câștigate de doamnele Ramona Cîrlea, Raluca Groza și Mihaela Ștefan, precum și de domnii Andrei Popescu și Sandu Guș.

Premiul III, un mini-boiler în valoare de 500 lei, a fost câștigat de d-na Sardiello Ilaria, Premiul II un instant de apă caldă, în valoare de 700 lei, a fost câștigat de dl. Constantin Roșca, iar Premuil I, un dedurizator de apă, în valoare de 1500 lei, a fost câștigat de d-na Raluca Marcu. Pentru câștigătorii care n-au fost prezenți la eveniment, organizatorii din cadrul ALEA au solicitat partenerilor să le publice numele și să-i informeze că vor fi contactați de organizatori pentru a intra în posesia câștigurilor!

 

EDIC Regiunea Centru a participat la Festivalul Apelor Minerale - Aquarius

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, a participat în data de 12 septembrie 2015 la Festivalul Apelor Minerale – Aquarius din Covasna. Reprezentanți ai Consiliului Judeţean Covasna, ADR Centru, reprezentanți ai primăriei Covasna, reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna au fost prezenţi în cadrul acestui festival.

Sâmbătă, 12 septembrie 2015, oraşul Covasna a găzduit cea de-a IX-a ediţie a Festivalului apelor minerale „Aquarius”. În piaţa Kőrösi Csoma Sándor, locul desfăşurării evenimentului organizat de către Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi Primăria Covasna, au pregătit în dimineaţa zilei de sâmbătă standurile iar reprezentanţii echipelor și-au pregătit mesele pentru prezentarea apelor minerale.

 În cadrul evenimentului reprezentanții EDIC Regiunea Centruau pregătit un cort pentru informare unde pe parcursul festivalului au oferit participanților informații punctuale despre activitățile Europe Direct și ADR Centru, au distribuit materiale promoționale cu datele de contact ale entităților reprezentate. De asemenea, au distribuit materiale informative, atât în limba română, cât și în limba maghiară.

In deschiderea evenimentului a luat cuvântul primarul, Thiesz János urmat de Grüman Róbert, preşedintele Asocia-ţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna. Ambii au menţionat că au fost încântați de numărul mare de participanți și de importanţa alegerii oraşului Covasna ca locaţie pentru cea de a IX-a ediţie a festivalului apelor minerale. Aceasta este o staţiune balneoclimaterică renumită pentru apele sale minerale, si prin faptul că aproxima-tiv 500 de localităţi din România dispun de izvoare de ape minerale, dar dintre acestea o treime se află în judeţul Covasna.

Anul acesta la concursul pentru desemnarea „Zânei apelor minerale” s-au înscris 11 echipe cu ape minerale din 35 de izvoare, iar în competiţia de preparat clătite la care a fost prezentă toată lumea, atât tinerii, cât și pensionarii, 14 echipe şi-au măsurat cunoştinţele. Echipa Centrului de Informare Europe direct Sfântu Gheorghe a fost susţinută de reprezentanţii Europe Direct Regiunea Centru, la acest concurs.

În timp ce juriul a evaluat apele minerale şi s-au preparat clătitele, pe scenă a evoluat un grup de majorete, apoi ansambluri folclorice. Concursul pentru desemnarea „Zâna apelor minerale”a fost câştigat de izvorul de apă mine-rală „Bedő” din Micfalău, izvorul „Fingó” din Corund s-a situat pe locul doi, iar izvorul „Cukrász” din Arcuş a obţinut locul trei. La concursul de preparat clătite, echipa „Karcsi konyhája” (Bucătăria lui Karcsi) a obţinut marele premiu cu clătitele cu carne de pui, echipa „Podium” s-a dovedit a fi a doua cea mai bună echipă, iar premiul trei a fost partajat de echipa „Tőzegáfonyák” şi echipa „Slow Tours Transylvania”.

Un număr de peste 30 de standuri au fost expuse, iar aproximativ 200 de persoane au vizitat standul ADR Centru, şi au solicitat informaţii despre oportunitățile de finanțare nerambursabile disponibile, cât şi despre oportunităţile de finanţare în mediul rural. De asemenea, vizitatorii au fost informaţi despre drepturile lor în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, despre Reţelele de informare ale Uniunii Europene. Reprezentanţii ADR Centru au distribuit următoarele materiale:

• Buletine şi reviste informative ale Comisiei Europene
• Reviste Regio
• Reviste cu centrele de informare ale Uniunii Europene
• Reviste si materiale informative destinate copiilor
• Broşuri şi materiale promoţionale ale Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru
• Broşuri publicate de Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru
• Reviste şi materiale promoţionale destinate copiilor
• Obiecte promoționale: tricouri, bidoane de apa, rame foto, suport pentru notițe cu ascuțitoare, odorizante pentru mașina, suport pahare etc.

 

Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii

 

Obiectivul programului

Obiectivul principal al schemei de minimis prevazută în cadrul programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, îl constituie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei prin facilitarea accesului acestora la finanţare, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanţare, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.

Schema de minimis urmăreşte:

- îmbunătăţirea performanţelor economice ale întreprinderilor existente conduse de femei, prin accesarea surselor de finanţare de la bugetul de stat;
- stimularea auto-angajării şi creşterea numărului de femei întreprinzător în cadrul comunităţilor de afaceri;
- dezvoltarea capacităţii şi a spiritului antreprenorial în rândul femeilor;
- creşterea numărului de noi locuri de muncă create în cadrul structurilor economice private conduse de femei şi a beneficiilor aduse economiei naţionale.

Schema se aplică pe întreg teritoriul Romaniei, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Bugetul schemei de minimis si modalitatea de acordare a ajutoarelor de minimis

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26 la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 1.000.000 lei.
Prin implementarea programului în anul 2015 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 20 de beneficiari.

Mai multe detalii
http://www.aippimm.ro/articol/programe/programe-nationale-2015/programul-national-multianual-pentru-dezvoltarea-culturii-antreprenoriale-in-randul-femeilor-manager-din-sectorul-intreprinderilor-mici-si-mijlocii-3 

INSCRIETI-VA LA CURSUL ONLINE GRATUIT ORGANIZAT DE COMITETUL REGIUNILOR!

Trei sferturi dintre politicile Uniunii Europene influenteaza viata noastra de zi cu zi in regiunile si orasele in care traim, iar doua treimi dintre toate investitiile publice sunt gestionate de catre administratiile regionale si locale europene.

Comitetul Regiunilor protejeaza drepturile cetatenilor, oferind, totodata, posibilitatea ca vocile acestora si perspectiva locala sa fie auzita. In acest context, Comitetul European al Regiunilor organizeaza un curs online gratuit, care sa explice atat mecanismele de functionare ale Uniunii Europene, cat si locul regiunilor din Europa.

Cursul este destinat tuturor celor interesati de politicile Uniunii Europene si de domeniul afacerilor regionale, in special oficialilor din cadrul autoritatilor regionale si locale care au legatura cu afacerile europene, dar si profesorilor, studentilor si jurnalistilor locali.

Vor fi abordate subiecte diferite si de actualitate, din domenii vaste, precum cel al politicii de coeziune europeana, cercetare si inovatie, politici sociale, mediu si resurse naturale, regiunile si piata unica, libera circulatie si migratia. De asemenea, in cadrul cursului vor avea loc prezentari video, discutii live cu expertii din cadrul Comitetului Regiunilor, expuneri infografice si sugestii pentru documentare suplimentara.

Data de incepere a cursului este 19 octombrie a.c., iar limba in care se va desfasura este limba engleza.
Toti cei interesati sa participe trebuie sa se inscrie pe platforma online iversity.

Pentru înregistrare, accesati link-ul: https://iversity.org/en/courses/regions-eu-institutions-and-policy-making
Sursa: Comitetul Regiunilor http://cor.europa.eu/en/events/Pages/CoR-online-MOOC.aspx

LANSARE PROGRAM PENTRU STIMULAREA ÎNFIINŢĂRII ŞI DEZVOLTĂRII MICROÎNTREPRINDERILOR DE CĂTRE ÎNTREPRINZĂTORII DEBUTANŢI ÎN AFACERI 2015


Incepand cu data de 10.09.2015 ora 10.00 va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri in cadrul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri 2015. Aplicatia va fi activa pina in data de 24.09.2015 ora 20.00.


Detalii despre program

1. Obiectivul Programului

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, este un program de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, implementat de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA), prin Direcţia Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM (DPAIPIMM) şi Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC).

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorii debutanţi în afaceri în scopul implicării acestora în structuri economice private.
Schema se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

2. Bugetul schemei de minimis şi modalitatea de acordare a ajutoarelor de minimis

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26 la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 19.300.000 lei, cu posibilitatea suplimentării, pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile.
Prin implementarea programului în anul 2015 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 430 beneficiari.

Pentru a consulta procedura de implementare precum si anexele acesteia

http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/anunt-important-lansare-program-pentru-stimularea-nfiin-354-258-rii-350-i-dezvolt-258-rii-micro-ntreprinderilor-de-c-258-tre-ntreprinz-258-torii-debutan-354-i-n-afaceri-2015 

REPORTER și BLOGGER EUROPEAN - Concurs pentru jurnaliști și bloggeri care abordează teme europene


Reprezentanța Comisiei Europene în România invită jurnaliștii și bloggerii să participe la concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN, care premiază analizele și articolele de opinie pe subiecte europene. Cei care doresc să participe la concurs sunt invitați să trimită, până pe 30 octombrie 2015, cel puțin 3 articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2015. De asemenea, până pe 30 septembrie se pot înscrie la o categorie specială a concursului, „Social media admin”, pentru a administra, timp de o zi, conturile de facebook și twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

"Informațiile care vin de la Bruxelles pot părea uneori complicate; nu este întotdeauna clară relevanța acestor informații pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Aici intervin presa și bloggerii, cei care au rolul de a filtra informația și de a o analiza din punctul de vedere al cititorilor lor. Prin acest concurs, vrem să-i încurajăm pe cei care redactează știrile să se aplece mai mult către partea de analiză și comentariu", a declarat Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene.

Mai multe detalii în anunțul din pagina: http://ec.europa.eu/romania/07092015_reporter_si_bloger_european_ro.htm.

Pe lângă informațiile despre drepturile cetățenești, MOȚII SUNT INTERESAȚI DE FONDURI EUROPENE PENTRU PROIECTELE TURISTICE

 

Reprezentanții ADR Centru și ai Centrului Europe Direct Regiunea Centru, au fost asaltați cu zeci de întrebări prezenți timp de două zile la Târgul Național de Turism Rural de la Albac a XI-a 2015. Cum pot primi finanțare, ce activități pot primi fonduri pentru mici proiecte turistice, cum pot găsi parteneri de proiect, au fost printre subiectele prezentate și dezbătute de cei prezenți la târg. Peste 200 de persoane au vizitat standul ADR Centru și peste 20 de persoane au participat la seminariile susținute de către reprezentanții instituției, înscriindu-se în bazele de date cu potențiali solicitanți de informații.

În perioada 5-7 septembrie 2015 reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru au participat la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac cu un stand bogat în publicații referitoare la drepturile și oportunitățile de care pot beneficia cetățenii europeni. Alături de ADR Centru, la cea de a XI-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac au participat cu stand propriu asociații de profil (ANTREC Alba, Albamont, Trascău Corp, etc), agenţii de turism, firme de transport sau care oferă turiștilor servicii de agrement, dar și comunele din Apuseni care si-au promovat unitățile de cazare și atracțiile turistice. Standuri aparte au avut micii meșteșugari, producătorii locali și câteva pensiuni care au îmbiat participanții cu produse rurale specific moțești. Timp de două zile echipa ADR Centru nu numai că a oferit nenumărate și diverse informații despre fondurile europene și drepturile cetățenești sutelor de participanți la Târgul de Turism Rural de la Albac, dar a și strâns rețete si tradiții deosebite din Apuseni, pentru a le valoriza in noile materiale de promovare ale Regiunii Centru!

De asemenea, sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 14, reprezentanții ADR Centru au susținut un seminar de informare în cadrul căruia au prezentat celor interesați oportunitățile de finanțare nerambursabilă disponibile în domeniul turismului în perioada 2014-2020. Prezentarea realizată în cadrul evenimentului poate fi consultată mai jos.

”În zona Munților Apuseni sunt peste 1000 de locuri de cazare în zeci de pensiuni și hoteluri. Acest Târg de Turism Rural este cel mai longeviv din România și era normal să ne oferim serviciile de colaborare. De aceea, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, am prezentat oportunitățile de finanțare și drepturile de care beneficiază atât investitorii, dar și turiștii. Standul nostru a fost uneori realmente asaltat de public, deoarece facem tot posibilul ca informațiile să fie prezentate într-o formă simplă, accesibilă și eficientă. În acest fel facem legătura dintre posibilitățile de dezvoltare și rezultatele concrete ale programelor și proiectelor pe care le derulăm la nivel regional”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Vă amintim că ne puteți adresa întrebări cu privire la programele de finanțare nerambursabilă, locuri de muncă, stagii de practică sau burse în Uniunea Europeană de luni până vineri, între orele 8-16, la Sediul ADR Centru din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. la tel 0358/403121, sau ne puteți transmite un e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

UE pe scurt

UE pe scurt

Pentru informații sintetice despre UE, vă invităm să accesați secțiunea specifică din cadrul site-ului oficial al Uniunii Europene.
UE și România

UE și România

Vă invităm să accesați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Publicațiile UE

Publicațiile UE

Pentru a consulta publicaţiile instituţiilor europene vă invităm să accesați EU Bookshop.

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord