ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

catalog finantare200x200Catalogul surselor de finanțare

ADR Centru editează un buletin informativ lunar conținând programele de finanțare nerambursabilă active finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României.
Catalogul surselor de finanțare conține patru secțiuni, adresate societăților comerciale, autorităților publice, organizațiilor neguvernamentale și universităților.

COSME

Programul Uniunii Europene pentru stimularea competitivității în afaceri și a IMM-urilor pentru perioada 2014-2020

Cu un buget de 2,5 miliarde de euro pentru perioada 2014 – 2020, Programul pentru competitivitatea întreprinderilor și pentru IMM-uri, COSME, vizează în special:

1) antreprenorii, mai ales cei de la nivelul IMM-urilor, care vor beneficia de acces mai ușor la finanțarea afacerii lor,
2) cetățenii care doresc să desfășoare activități economice independente și care se confruntă cu dificultăți în a înființa sau dezvolta propria afacere,
3) autoritățile statelor membre, care vor fi mai bine sprijinite în eforturile lor de a elabora și pune în aplicare o reformă eficientă a politicilor de profil.

Programul pentru competitivitatea întreprinderilor și pentru IMM-uri se va concentra asupra instrumentelor financiare și sprijinului destinat internaționalizării întreprinderilor. Programul are următoarele obiective generale:

  • îmbunătățirea accesului la finanțare pentru IMM-uri sub formă de participații și împrumuturi.
  • îmbunătățirea accesului la piețe în interiorul Uniunii și la nivel global: vor fi puse la dispoziție servicii de sprijinire a afacerilor orientate spre creștere economică, prin intermediul Rețelei întreprinderilor europene, pentru a facilita expansiunea afacerilor pe piața unică. Acest program va asigura, de asemenea, sprijin în afaceri IMM-urilor, în afara UE. De asemenea, va exista sprijin pentru cooperare industrială internațională, în special în vederea reducerii diferențelor dintre mediile de reglementare și de afaceri dintre UE și principalii săi parteneri comerciali.
  • promovarea spiritului antreprenorial: activitățile vor include dezvoltarea competențelor și atitudinilor antreprenoriale, în special în rândul noilor antreprenori, a tinerilor și a femeilor.

Mai exact, din cele 2,5 miliarde EUR alocate programului, 1,4 miliarde EUR sunt alocate instrumentelor financiare. Restul va fi cheltuit pentru finanțarea Rețelei întreprinderilor europene, cooperării industriale internaționale și educării în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial.

Detalii:

Pagina de internet COSME:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/cosme/index_en.htm

Apeluri de proiecte:
http://ec.europa.eu/enterprise/contracts-grants/calls-for-proposals/index_en.htm

Programe de finațare

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord