ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

slogan

Destinație de vacanță: Europa

Europa - un continent cu mii de ani de istorie, cu o moştenire culturală bogată şi cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume. Atât de multe lucruri pe care călătorul le poate descoperi şi explora, totul fiind mult mai uşor datorită Uniunii Europene.Puteţi călători în numeroase ţări din UE fără să fiţi controlat la frontieră. Cu moneda euro în buzunar, puteţi pleca liniştiţi la cumpărături „fără graniţe”. Dacă sunteţi la volan, permisul de conducere şi poliţa de asigurare auto emise într-o ţară a UE sunt valabile în toate celelalte state membre. De asemenea, este din ce în ce mai ieftin să utilizaţi telefonul mobil în străinătate.

Comisia Europeană a propus, săptămâna trecută, eliminarea tarifelor de roaming pentru apeluri telefonice, mesaje şi internet în Uniunea Europeană. Detaliile iniţiativei urmează sa fie puse la punct, proiectul urmând să fie publicat în decurs de şase săptămâni. Această propunere ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2014. În cazul în care iniţiativa Comisiei este acceptată de Parlamentul European, utilizatorii vor putea vorbi oriunde pe teritoriul UE cu aceleaşi tarife ca în ţara lor. Viitorul sună bine. 

Dumneavoastră unde vă petreceţi concediul?

Pentru sfaturi practice referitoare la drepturile şi obligaţiile dumneavoastră atunci când călătoriţi în alt stat membru vă invităm să vizitaţi site-ul „Europa ta”:
http://europa.eu/youreurope/citizens/index_ro.htm

Europa

 

IMPORTANT

Cunoaște-ți drepturile

Site-ul „Europa ta”

Studiaţi, lucraţi, călătoriţi, faceţi cumpărături sau locuiţi în alt stat membru? Desfăşuraţi activităţi comerciale în străinătate? Este bine să vă cunoaşteţi drepturile şi obligaţiile.
„Europa ta” a fost creat pentru a vă ajuta să vă desfăşuraţi activităţile în alte ţări europene evitând birocraţia şi eventualele probleme.

avion

CĂLĂTORII

rotite

LUCRĂTORI ȘI PENSIONARI

masina

AUTOVEHICULE

monede

CONSUMATORI

diploma

EDUCAȚIE ȘI TINERET

 

doctor

SĂNĂTATE

 

familie

FAMILIE

casa

FORMALITĂȚI DE ȘEDERE

 

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord