Concursul Juvenes Translatores, Organizat de Departamentul de traduceri al Comisiei Europene, a ajuns în acest an la cea de-a 12 ediție. Concursul se adresează elevilor de liceu în vârstă de 17 ani. Obiectivul urmărit este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi elevilor posibilitatea de a afla mai multe despre ce înseamnă să fii traducător. 

În acest an, adolescenții pasionați de limbi străine vor traduce un text pe tema patrimoniului cultural, pentru a onora Anul European al Patrimoniului Cultural. Participanții pot alege să traducă între oricare două dintre cele 552 de combinații de limbi posibile, utilizând cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Pentru a participa la acest concurs, școlile trebuie să urmeze procedura de înregistrare în două etape. În primul rând, școlile trebuie să se înscrie pe site-ul http://ec.europa.eu/translatores. Înscrierile se derulează în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2018 la prânz și pot fi făcute în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE. Apoi, Comisia Europeană va invita un număr total de 751 de școli, selectate aleatoriu, să desemneze între doi și cinci elevi care vor participa la concurs. Elevii trebuie să se fi născut în anul 2001.

Concursul va avea loc la 22 noiembrie și se va desfășura simultan în toate școlile participante. Va fi desemnat câte un câștigător din fiecare țară!

Câștigătorii vor fi anunțați până la începutul lunii februarie 2019. Aceștia își vor primi premiile în primăvara anului 2019, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Bruxelles.

Pentru detalii și înscriere vă invităm să accesați site-ul competiției:

http://ec.europa.eu/translatores

Pin It on Pinterest

Share This