EITA 2024 

EITA 2023

În 2021Premiul European pentru Învățământ Inovator a fost lansat cu succes ca parte a Zonei Europene de Educație, având ca scop recunoașterea muncii profesorilor (și a școlilor lor) care aduc o contribuție excepțională la profesia de pedagogică. Pe parcursul primelor două ediții din 2021 și 2022, au fost premiate peste 200 de proiecte Erasmus+ remarcabile cu acest prestigios titlu.

Premiul este implementat în strânsă colaborare cu rețeaua de Agenții Naționale Erasmus+, care joacă un rol esențial în identificarea și selecția proiectelor potrivite în patru categorii distincte: educație și îngrijire timpurie a copiiloreducație primarăeducație secundară și școli de formare profesională.

În fiecare an, premiul se axează pe o temă specifică, aliniată cu prioritățile Comisiei Europene. În 2024, tema EITA este „Starea de bine la școală”, în legătură cu implementarea inițiativei Pathways to School Success. Tema acestui an explorează construirea unei abordări sistemice, la nivelul întregii școli, a stării de bine și sănătății mintale în școli.

În 2023, au fost recunoscute și onorate un total de 93 de proiecte din 32 de țări europene în cele patru categorii. Agențiile Naționale Erasmus+ sunt responsabile pentru selecția proiectelor câștigătoare, fie prin selecție directă a laureaților, fie prin preselecționarea potențialilor laureați sau prin publicarea unui apel deschis. Pentru informații mai precise despre procesul de selecție în țara dvs., consultați site-ul Agenției Naționale respective.

Indiferent dacă doriți să înțelegeți cum Premiul European pentru Învățământ Inovator stimulează inovația în școlile europene sau sunteți interesat să participați la ediția viitoare, puteți accesa informații cuprinzătoare despre premiu explorând detaliile suplimentare aici.

Pin It on Pinterest

Share This