Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, a participat în data de 12 septembrie 2015 la Festivalul Apelor Minerale – Aquarius din Covasna. Reprezentanți ai Consiliului Judeţean Covasna, ADR Centru, reprezentanți ai primăriei Covasna, reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna au fost prezenţi în cadrul acestui festival.

Sâmbătă, 12 septembrie 2015, oraşul Covasna a găzduit cea de-a IX-a ediţie a Festivalului apelor minerale „Aquarius”. În piaţa Kőrösi Csoma Sándor, locul desfăşurării evenimentului organizat de către Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi Primăria Covasna, au pregătit în dimineaţa zilei de sâmbătă standurile iar reprezentanţii echipelor și-au pregătit mesele pentru prezentarea apelor minerale.

 În cadrul evenimentului reprezentanții EDIC Regiunea Centruau pregătit un cort pentru informare unde pe parcursul festivalului au oferit participanților informații punctuale despre activitățile Europe Direct și ADR Centru, au distribuit materiale promoționale cu datele de contact ale entităților reprezentate. De asemenea, au distribuit materiale informative, atât în limba română, cât și în limba maghiară.

In deschiderea evenimentului a luat cuvântul primarul, Thiesz János urmat de Grüman Róbert, preşedintele Asocia-ţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna. Ambii au menţionat că au fost încântați de numărul mare de participanți și de importanţa alegerii oraşului Covasna ca locaţie pentru cea de a IX-a ediţie a festivalului apelor minerale. Aceasta este o staţiune balneoclimaterică renumită pentru apele sale minerale, si prin faptul că aproxima-tiv 500 de localităţi din România dispun de izvoare de ape minerale, dar dintre acestea o treime se află în judeţul Covasna.

Anul acesta la concursul pentru desemnarea „Zânei apelor minerale” s-au înscris 11 echipe cu ape minerale din 35 de izvoare, iar în competiţia de preparat clătite la care a fost prezentă toată lumea, atât tinerii, cât și pensionarii, 14 echipe şi-au măsurat cunoştinţele. Echipa Centrului de Informare Europe direct Sfântu Gheorghe a fost susţinută de reprezentanţii Europe Direct Regiunea Centru, la acest concurs.

În timp ce juriul a evaluat apele minerale şi s-au preparat clătitele, pe scenă a evoluat un grup de majorete, apoi ansambluri folclorice. Concursul pentru desemnarea „Zâna apelor minerale”a fost câştigat de izvorul de apă mine-rală „Bedő” din Micfalău, izvorul „Fingó” din Corund s-a situat pe locul doi, iar izvorul „Cukrász” din Arcuş a obţinut locul trei. La concursul de preparat clătite, echipa „Karcsi konyhája” (Bucătăria lui Karcsi) a obţinut marele premiu cu clătitele cu carne de pui, echipa „Podium” s-a dovedit a fi a doua cea mai bună echipă, iar premiul trei a fost partajat de echipa „Tőzegáfonyák” şi echipa „Slow Tours Transylvania”.

Un număr de peste 30 de standuri au fost expuse, iar aproximativ 200 de persoane au vizitat standul ADR Centru, şi au solicitat informaţii despre oportunitățile de finanțare nerambursabile disponibile, cât şi despre oportunităţile de finanţare în mediul rural. De asemenea, vizitatorii au fost informaţi despre drepturile lor în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, despre Reţelele de informare ale Uniunii Europene. Reprezentanţii ADR Centru au distribuit următoarele materiale:

• Buletine şi reviste informative ale Comisiei Europene
• Reviste Regio
• Reviste cu centrele de informare ale Uniunii Europene
• Reviste si materiale informative destinate copiilor
• Broşuri şi materiale promoţionale ale Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru
• Broşuri publicate de Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru
• Reviste şi materiale promoţionale destinate copiilor
• Obiecte promoționale: tricouri, bidoane de apa, rame foto, suport pentru notițe cu ascuțitoare, odorizante pentru mașina, suport pahare etc.

 [widgetkit id=107]

Pin It on Pinterest

Share This