ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

Concurs ”DEZVĂLUIE EUROPEI TRADIȚIILE REGIUNII CENTRU!”

 

UPDATE Regulament concurs: 

În urma analizei rezultatelor înregistrate, s-a decis desemnarea câștigătorilor concursului pe categorii prin stabilirea algoritmului de calcul ce va lua în calcul numărul de like-uri România și de share-uri. De asemenea, pentru a evita orice fel de neînțelegere toți cei ce și-au înscris materialele vor trebui să transmită copie după Carte/Buletin de identitate, iar lista finală a câștigătorilor se va realiza în cadrul evenimentului de premiere, în urma prezentării materialului înregistrat. Ca urmare a suspiciunilor apărute în cadrul concursului, toți cei desemnați câștigători trebuie să își ridice nominal premiile, pentru a semna procesul verbal de predare-primire.

 

Participați la concursul organizat de Europe Direct Regiunea Centru. Căutăm elemente autentice de cultură populară sau culinară, pentru a identifica și promova identitatea culturală a Regiunii Centru, în mod special, implicit a României și a regiunilor sale. Considerăm că nimic nu poate defini mai bine spiritul locuitorilor regiunii decât tradițiile și obiceiurile străvechi. Într-o societate în care realitățile economice și dezvoltarea tehnologică imprimă o uniformizare tot mai accentuată, organizatorii își propun să sublinieze prin prezentul concurs elementele ce conferă unicitate și identitate regiunii și să promoveze în rândul tinerilor valorile tradiționale specifice locuitorilor județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Valențele culturale tradiționale românești, caracterizate atât prin diversitate etnică, cât și prin vasta diversitate a momentelor celebrate din viața cetățenilor și a modului în care se reflectă tradiția în bucatele românești și în basmele populare, vor sprijini activitatea ADR Centru și a Centrului de a face cunoscută și înțeleasă această regiune, Europei.

Avem doua secțiuni de concurs. Prima secțiune a concursului derulat prin intermediul paginii de Facebook a Centrului vizează promovarea obiceiurilor și tradițiilor populare, a basmelor sau a altor tradiții moștenite sau cu care participanții au intrat în contact. Spre exemplu, pot fi înscrise în concurs obiceiuri mai puțin cunoscute legate de sărbători și semnificația lor (ex. sărbători pascale, crăciun, botez, căsătorie, Florii, înmormântare), basme povestite de bunici, nepublicate sau alte tradiții ce marchează celebrarea sărbătorilor, sau a tradițiilor din Regiunea Centru, la care concurenții au participat sau asistat. Acestea trebuie să fie prezentate pe scurt, alături de semnificația obiceiului așa cum a fost moștenită ”din bâtrâni”. Prezentarea se poate face ca text, text și imagini, înregistrare video. A doua secțiune vizează promovarea tradițiilor culinare specifice diferitelor etnii și zone ale regiunii. Pentru că, de cele mai multe ori, legătura cu ”acasă” este simbolizată de gustul mâncării făcută de bunica sau de mama, ne propunem să promovăm acele rețete de bucate tradiționale care sunt moștenite din generație în generație, bucate pregătite cu ocazia anumitor sărbători de peste an sau pur și simplu în mod obișnuit. În cadrul concursului vor putea fi incluse rețete specifice comunităților de români, sași, secui, dar și cele provenite de la alte etnii.

Vă puteți înscrie la concurs prin materiale în format text, fotografii și înregistrări video. Materialele înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de internet a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru. Ulterior publicării lor pe site, materialele vor fi promovate prin intermediul a două albume eveniment create pe contul Facebook al Centrului, corespunzătoare celor două secțiuni ale concursului. Astfel, materialele vor putea fi apreciate și votate de către toți cei interesați de tradițiile și obiceiurile din regiune. Câştigătorii celor două premii în valoare de cca. 200 de euro vor fi desemnați în baza voturilor exprimate pe contul de Facebook al Centrului. Câștigătorii premiilor în valoare de cca. 100 euro vor fi desemnați din cei situații pe următoarele 3 locuri.

Vor fi acordate patru premii: 2 premii în valoare de cca. 200 euro/premiu și 2 premii în valoare de cca. 100 euro/premiu. Se va acorda fiecărei secțiuni câte un premiu în valoare de cca 200 de euro și un premiu în valoare de cca. 100 euro. În cazul în care nu există înscrieri la o secțiune, premiile se reportează celeilalte secțiuni.

I -  TV Led Samsung LT28D310E‎

II - Robot de bucatarie Bosch MCM4200

    - Expresor Philips Saeco 

III - Tableta Samsung Galaxy tab 3

 

pdfRegulament_Concurs.pdf

 

Intră în vigoare programul „UE pentru sănătate” (EU4Health)

Intră în vigoare programul „UE pentru sănătate” (EU4Health)

Comisia salută intrarea în vigoare din 26 martie, a programului „UE pentru...

Citeste...

ERASMUS+: PESTE 28 DE MILIARDE EUR PENTRU SPRIJINIREA MOBILITĂȚII ȘI A EDUCAȚIEI PENTRU TOȚI.

ERASMUS+: PESTE 28 DE MILIARDE EUR PENTRU SPRIJINIREA MOBILITĂȚII ȘI A EDUCAȚIEI...

Lansarea primelor cereri de propuneri din cadrul noului program de lucru Comisia a adoptat...

Citeste...

Participă la Zilele Datelor Deschise ale UE!

Participă la Zilele Datelor Deschise ale UE!

Participați la prima ediție a Zilelor Datelor Deschise ale UE 2021 în perioada 23-25 ​​noiembrie...

Citeste...

Europenii sprijină lansarea Conferinței privind viitorul Europei

Europenii sprijină lansarea Conferinței privind viitorul Europei

Parlamentul European și Comisia Europeană au lansat în 9 martie rezultatele Sondajului...

Citeste...

Pregătirea Europei pentru amenințarea tot mai mare reprezentată de variantele noului coronavirus

Pregătirea Europei pentru amenințarea tot mai mare reprezentată de variantele...

În data de 17 februarie 2021, Comisia a propus măsuri imediate pentru a pregăti Europa pentru...

Citeste...

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență

Mecanismul de redresare și reziliență este elementul central al Instrumentului de redresare...

Citeste...

Comisia extinde durata cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat

Comisia extinde durata cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat

Comisia Europeană a decis să prelungească până la 31 decembrie 2021 cadrul temporar pentru...

Citeste...

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord