ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

Discursul privind starea Uniunii – drumul pe care vom merge în anul care vine

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul următor. De asemenea, expune soluțiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană și idei pentru conturarea viitorului UE.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își va susține discursul pe 16 septembrie 2020, la ora 9:00 CEST (10:00 ora României). Discursul va fi urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European. Discursul privind starea Uniunii, susținut miercuri poate fi deja consultat în limba engleză la următorul link:

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/von-der-leyen-commission-one-year-on_en.pdf

  

PROGRAM

 

15 septembrie 2020 - Împreună pentru o Europă mai bună

În 15 septembrie, în ziua care precedă dezbaterea referitoare la starea Uniunii Europene, mai mulți actori-cheie din cadrul Parlamentului European vor discuta prioritățile Uniunii Europene.

 

16 septembrie 2020 - Starea Uniunii Europene

În 16 septembrie 2020, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta Starea Uniunii Europene. Ulterior, deputații europeni vor dezbate principalele provocări pentru anul ce vine. Printre subiecte se vor număra consecințele pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice și digitalizarea societății europene.

 

Pentru a urmări live cele două evenimente, vă invităm să accesați următorul link:

https://www.europarl.europa.eu/soteu/ro/live-streaming/

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord